Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Csökkent a különbség a két nagy párt között

Múlt hónapban a választásra jogosultak 32 százaléka állt a Fidesz, 18 százaléka pedig az MSZP mögött, ez az arány most 31-20.
A nemzeti csúcs és az október 23-i hosszú hétvége után csökkent a különbség a két nagy párt támogatottsága között - számol be a Népszabadság a Szonda Ipsos legfrissebb felméréséről.

Múlt hónapban a választásra jogosultak 32 százaléka állt a Fidesz, 18 százaléka pedig az MSZP mögött, ez az arány most 31-20. A szocialisták elsősorban a fővárosban erősödtek, így Budapesten beérték a legnagyobb ellenzéki pártot: 25-25 százalékos a támogatottsága mindkét oldalnak. A biztos szavazók között azonban továbbra is nagy a különbség, az MSZP támogatottsága 33, míg a Fideszé 59 százalékos. Az SZDSZ és az MDF a korábbi eredményeket hozta 2 és 3 százalékos támogatottsággal, a két kisebbik párt nem jutna be a parlamentbe a kutatás szerint, ha most vasárnap lennének a választások.

Közben a Progresszív Intézet felméréséből az derül ki, hogy az embereknek kevesebb mint a fele, csak 43 százaléka van tisztában azzal, hogy Magyarországon kisebbségi kormány működik. Az SZDSZ-ről például többen gondolják azt, hogy kormányzó párt, mint azt, hogy ellenzéki és a megkérdezettek 17 százaléka szerint a Fidesz is kormánypárt.

Olvasóink írták

 • 13. barkzso 2008. november 03. 17:04
  „A vörösök taktikája itt is felfedezhető: xar kenés mindenhol mindig... Gusztustalanok vagytok, és gerinctelenek.”
 • 12. tora 2008. november 03. 12:08
  „Eközben a népesség 17%-a azt hiszi, még mindig a fidesz van kormányon. Mivel alkotmányos jog a hülyeség, élnek is vele ezen 17%-nyian.”
 • 11. dodó 2008. november 03. 11:34
  „Kimaradt: -ugyanakkor elhallgatják-
  -helyesen: az MDF”
 • 10. dodó 2008. november 03. 11:30
  „Igen érdekes körülmény, hogy az úgynevezett közvéleménykutatók mindig megemlítik az SZDSZ és MDK 1-2, esetleg 3 %-os támogatottságát, ugyanakkor (bizonyára csak figyelmetlenségből, esetleg véletlenségből) a Jobbik 7-10 %-os, és egyre erősödő támogatottságát!”
 • 9. cyt 2008. november 03. 09:38
  „Én meg azt sajnálom - Írástudatlan-Tdi. - hogy te nem érted azt, amit én írtam. A TOTO alapján ugyanis ÉN ÉRTEM az x jelentését, de te - valahogyan - nem érted, amire én céloztam az te általad emlegetett x-szel.”
 • 8. Írástudatlan-Tdi. 2008. november 03. 09:33
  „CYT! Sajnálom hogy nem érted a hozzászólásomat az ixeléssel kapcsolatban.Pedig egészen világos! Csak egy kis fantázia kell hozzá és lehet hogy rájössz majd.HUNGER viszont ugyan azt írta le csak érthetőbben. Na kapisgálod már? Én meg azt nem értem hogy miért írod nekem hogy keverem a szart? Én nem tehetek rólla ha nem értessz meg valamit.”
 • 7. cyt 2008. november 03. 09:13
  „"hunger" - a Parlament méréte azért nem tud "csökkenni", mert NINCS konszenzus abban, hogyan és mennyire csökkenjen le. Ne írd már azt, hogy konszenzus van, mert ez NEM IGAZ. Vágyálom van csak, hogy csökkenteni kellene, de NEM TUDNAK MEGEGYEZNI ABBAN, hogy HOGYAN és MENNYIRE csökkenjen. Nem az ellenzéki oldalon múlik MOST SEM az, hogy ez nem történik meg, hanem "an bloc" mindegyik párton együttesen, mert 2/3-os dologról van szó.”
 • 6. cyt 2008. november 03. 09:10
  „Kik x-elnek le egymással?????????????? Miről "kevered a szart" itt ezzel a kérdéssel? Ti mindenkit csak bemártogatni tudtok, magatok viszont képtelenek vagytok egyetlen értelmes dologra is. Ha baj van, akkor ugye MINDENKI részese a baj okozásának, amikor meg valami elindul, akkor azt TI indítottátok el. Demagógiátok magasabb a Himalájánál.”
 • 5. hunger 2008. november 03. 09:07
  „Már egyiknem sem hisz, az emberek 40%-a!
  Mind 1forma, politikus.
  A parlament méretét sem csökkentették, pedig 6 éve van konszenzus. Sőt az évi 18milliót is kapják továbbra is, mint fizetés kiegészítést, költségtérítés címen.
  Nekünk meg idevágják az EU gáz árat, vietnámi keresetből .”
 • 4. Írástudatlan-Tdi. 2008. november 03. 09:00
  „Na akkor mi lessz ha leixelnek egymással???? Kire fogunk majd szavazni? Mert azért ne feledjük hogy Viktor sem veti meg az ingyen milliókat vagy úgy lehet a milliárdokat sem!”
 • 3. cyt 2008. november 03. 08:11
  „Mindig elmosolyodom, amikor egymás mellett hallok (látok) ilyen típusú közvéleménykutatási adatokat. A legjobban persze az 1000 megkérdezettből levont adathalmaz szignifikanciájának INDOKLÁSA szokott tettszeni - ez ugyanis egy vicc a mai magyar társadalmunkban. No de félre a komolytalanságot; az látható, hogy mennyire különbözik a főváros (lakósság 18%-a) az országtól (lakósság 72%-a). És az is látszik, hogy a mai magyar kormány kiknek is próbál meg a kormánya lenni; nem az országnak, hanem a saját kis szemétdombjának - A FŐVÁROSNAK. De lassan ott is vesztésre áll.”
 • 2. tora 2008. november 03. 07:55
  „Volna egy jobb módszer:a választás. Majd ott kiderül, ami kiborul! Fél is tőle a Fecó, mint ördög a tömjénfüsttől!”
 • 1. grenadle 2008. november 03. 07:50
  „"a megkérdezettek 17 százaléka szerint a Fidesz is kormánypárt."
  Nagy az Isten állatkertje!

  A változás messze nem szignifikáns! Ráadásul utána jött Gyurcsány igazi ámokfutása.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történelmi mélyponton a gazdaság megítélése

Az üzleti élet szereplői soha nem látták olyan sötéten a magyar gazdaság kilátásait, mint idén… Tovább olvasom