Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Csongrád megye csodái: a szegedi törvényszéki palota

Szeged - Az eklektikus stílusú szegedi igazságügyi palota jövőre lesz 125 éves – nevezte meg Csongrád megye elsőszámú csodájaként a szegedi Széchenyi téri épületet Czene Klára, a Csongrád Megyei Bíróság elnöke.

„A Víz" utáni újjáépítés részeként a törvényszéki palota helyét 1881-ben a Wesselényi, a Vörösmarty utca és a Széchenyi tér találkozásánál jelölték ki. A magyar állam pénzén, két részletben fölhúzott épület tér felőli részének terveit Nádai Antal mérnök-építésvezető 1882. január 7-én látta el kézjegyével, de 1883. április 17-én vette át Marinkich Mihály törvényszéki elnök...

A második csodahét

Több mint félezer voks érkezett egy hét alatt a www.hetcsoda.delmagyar.hu címre múlt pénteken elhelyezett on-line szavazólapunkra. De e-mailben és postai borítékban is sorjáznak a javaslatok. Így válaszolnak olvasóink fölhívásunkra: Keressük együtt Csongrád megye hét csodáját!

Olvasóink javaslata alapján állítottuk össze, szedtük betűrendbe azt a 39 nagyszerűséget, melyet csodának jelölt valaki az október 6-án indított játékunk startjakor. E szavazólapon csak egyetlen csodára lehet szavazni. Ugyanakkor e-mailben és postai levélben újabb jelölések is érkeztek. Csodának nevezi – többek között – a szegedi Ágoston István például a kiszombori rotundát és a szegedi Hősök kapuját az Aba-Novák-freskóval; a szentesi Visinka Marianna a szentesi zsinagógát; a nagymágocsi Petrecz Mária a nagymágocsi Károlyi-kastélyt. De a játék honlapján elérhető, „A megye hét csodája" fórumra is várjuk a véleményeket és az újabb ötleteket kedves olvasóinktól!

A játékos kedvű „csodavárók" között hetente egy ajándékcsomagot sorsolunk ki – most az e-mailen jelentkező Veres Lászlóra (Szeged) mosolygott a szerencse. Ő a második nyertes, aki ügyfélszolgálati irodánkban veheti át a „csodás ajándékot". Akciónk végén egybőröndnyi ajándékot nyerhet a legszerencsésebb játékos.

Válaszoljunk együtt a kérdésre: Mi Csongrád megye hét csodája? Szavazatukat, véleményüket továbbra várjuk a www.hetcsoda.delmagyar.hu címen, továbbá levélben a szerkesztoseg@delmagyar.hu, illetve a 6740 Szeged, Pf. 153. címre!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A többség szerint jó kezdeményezés a ''tisztasági csomag''

Az emberek többsége fontosnak és jó kezdeményezésnek tartja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök… Tovább olvasom