Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Csonka Ernő lesz a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal új elnöke

Az új elnök egyik legfőbb feladata az lesz, hogy előkészítse a megyei és fővárosi kormányhivatalok egyik irányító szervezetének, a Nemzeti Államigazgatási Központnak az integrálását a KIH-be.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) területi közigazgatásért felelős helyettes államtitkára, Csonka Ernő lesz a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) új elnöke február 1-jétől, miután Hidas János lemondott posztjáról - közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az új elnök egyik legfőbb feladata az lesz, hogy előkészítse a megyei és fővárosi kormányhivatalok egyik irányító szervezetének, a Nemzeti Államigazgatási Központnak az integrálását a KIH-be.

Azzal, hogy a Nemzeti Államigazgatási Központ beolvad a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalba, a kormányzat személyzeti politikájának végrehajtása, a KIM alapkezelő feladatai, valamint a minisztériumhoz tartozó - főként személyügyi - európai uniós projektek kiegészülnek a területi közigazgatási reform és a kormányablakrendszer létrehozásával kapcsolatos EU-s projektek egy részével.

A hivatal új elnökét Biró Marcell közigazgatási államtitkár javaslatára Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter nevezi ki - közölte a KIM.

A tárca felidézte, hogy Csonka Ernő helyettes államtitkárként az egyik szakmai vezetője volt a megyei kormányhivatali rendszer és a járási hivatalok kialakításának, továbbá ő felügyeli a kormányablakok ügyfélszolgálati munkatársainak képzését, valamint az ott intézhető ügykörök egyablakos ügyfélszolgálatba integrálását is.

A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal tavaly augusztusban jött létre a KIM több háttérintézményének összevonásával, miután a tárca szükségesnek látta egy olyan szervezet megalakítását, amely alkalmas a koordinációs, hatósági, kutatási, forráselosztási, valamint a fenntartói irányítási feladatok ellátására.

A Wekerle Sándor Alapkezelő, a KIM igazságügyi szolgálata, az Ecostat Kormányzati Hatásvizsgálati Központ, valamint a tárca vagyonkezelő központja is az egységes hivatal része lett, az összevont intézmények pedig gazdaságosabban és hatékonyabban működnek - írták, hozzátéve: az új hivatal lehetőséget ad továbbá arra, hogy a KIM háttérintézményei által megvalósított, európai uniós forrásból finanszírozott programokat egységes projektszervezetben valósítsák meg, ami segítheti a végrehajtás ellenőrzését is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: nem tudja keresletélénkítésre fordítani a megszorításokat a kormány

Az MSZP szerint a kiskereskedelmi forgalom több mint négy százalékos visszaeséséből az látszik, hogy… Tovább olvasom