Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Csonthülye

Színes feliratos dél-afrikai vígjáték, 110 perc, 2001

rendező: Gray Hofmeyr
forgatókönyvíró: Leon Schuster, Greg Latter, Gray Hofmeyr
operatőr: Buster Reynolds
zene: Julian Wiggins
producer: Anant Singh, Helena Spring
látványtervező: Robert Van der Coolwijk
vágó: Johan Lategan, Carl Morgan

szereplő(k):
Leon Schuster (Csonti)
David Ramsey (Vince Lee)
Faizon Love (Pudbedder)
Robert Whitehead (Zach Devlin)
Jane Benney (Laleti)

Egy repülőgép lezuhan Afrikában, de egy fehér kisgyerek sértetlenül kerül ki a roncsból. Az apróság bámulatba ejt egy csapat Kavuki bámészkodót, amikor egy odasompolygó oroszlánt pusztán egy szellentéssel ijeszt el. A meglehetősen szószátyár Kavuki törzs örökbe fogadja a hősies kisdedet, aki már gyermekként kitanulja a csontokból olvasás (jövendőmondás) ősi művészetét és a törzs tagjai rövidesen a Csonti nevet adják neki. Csontit felettébb megkedveli Tsonga, a Kavuki király, aki eltökélten szeretne fiú utódot nemzeni - mindhiába, álljon bár tucatnyi feleség rendelkezésére e éren (is). A király reményei azonban újraélednek, mikor Csonti közli vele, hogy egy sok évvel ezelőtti kapcsolatából van egy fia! Tsonga tehát úgy rendelkezik, hogy Csonti menjen a Nap Városába és keresse meg eltűnt fiát.

Csonti megérkezik a városba, ahol éppen a Millió Dolláros Golf Bajnokság eseményei zajlanak. A versenyzők között van a nagy ásznak számító játékos, Vince Lee, ügynöke, Pudbedder társaságában. Afrikai utazásuk valóságos rémálom Pudbedder számára, akit érkezésük óta üldöz a balszerencse - egy elefánt óriási adag ganajt pottyant rá, sőt egy amerikai turista is elnáspángolja, ezért hát kórházba kerül, ahol viszont egy disznó zuhan a nyakába. A rémálom még szörnyűbb fordulatot vesz, amikor Csonti úgy véli, hogy Vince az, akit keres, vagyis ő a király fia. A gyanútlan Vince-et ennek megfelelően Csonti Tsonga király színe elé hurcolja. A Kavuki faluban a dolgok minden érintett számára kétségbeejtően rosszra fordulnak.

Időközben Pudbedder megszökik a kórházból, és veszélyes utazásra vállalkozik, hogy felkutassa Vince-t. Inkább a véletlennek, semmint saját elgondolásának köszönhetően Pudbedder végül a Kavuki faluban köt ki, ahol Csonti épp csontot vet, de vajh mit arat?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevonulós trend

Szembetűnő az összecsengés az idei tavaszi-nyári divat és a háborús hangulatú világpolitika közt,… Tovább olvasom