Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Csornai diákcsere sinzingiekkel

Az Európai Kapcsolatok Egyesületének jóvoltából első alkalommal valósulhatott meg igazi csereüdültetés Csorna és német testvérvárosa, Sinzing között. A gyerekek két hetet töltöttek el együtt.
A széchenyis és hunyadis diákokból és tanáraikból álló tizennyolc fős csornai csapat vonattal utazott Németországba, ahonnan egy mozgalmas hét elteltével német társaikkal együtt érkeztek haza. Kristófné Horváth Erzsébet, a Széchenyi-iskola igazgatója elmondta: a programban részt vehetett két olyan nyolcadikos diák is, akik tanulmányaik során végig kitűnő tanulmányi eredményt értek el. Az ő költségeiket jutalomból a széchenyis alapítvány fedezte.
A délelőttök iskolalátogatással teltek, délutánonként pedig különféle színes programok keretében ismerhették meg a vendégek Csornát és környékét. Szűr Lászlóné, az egyesület elnöke hangsúlyozta, a német tanárok számára szakmai tapasztalatszerzéssel is együtt járt a magyarországi kirándulás. A csereprogramban való részvételnél nem volt kizáró ok, ha valaki nem beszélt németül. A német diákok többsége angolul tanul, így az angolosok is bekapcsolódhattak, és ők is remekül fejleszthették nyelvtudásukat. Szűr Lászlóné hozzátette: az egyesület szervezésében megismétlődik a tavaly Csornán megrendezett művészeti tábor, ám ezúttal Németországban, spanyol és francia diákok részvételével kiegészülve.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gellért, a szegedi zöld sziget

Idén májusban tízéves születésnapját ünnepli az újszegedi Gellért Szabadidőközpont. Az egykori… Tovább olvasom