Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Csornai főszereplő

a neves tánckarban

Az Experidance táncegyüttes egyik legsikeresebb darabjában a csornai Hernicz Albert kapta meg a főszerepet. A neves táncegyüttes az előadással több európai városban és Magyarországon is fellépett. A csornai táncművész terveiben nyugati munka és táncoktatás is szerepel.
A csornai Hernicz Albert két évvel ezelőtt végzett a magyar táncművészeti főiskolán. Már tanulmányai alatt is több együttes kereste a fiatal táncművészt, aki végül az egyik legnevesebb karban, az Experidance-ben kezdte pályafutását.
– Még az iskolában keresett meg az együttes vezetője, aki tanulmányaim alatt is többször hívott táncolni – mondta a csornai fiatalember, aki az iskolapadból kikerülve az Experidance egyik nemrég bemutatott darabjában a főszerepet kapta meg.
– A Steel című előadást az egyik olasz színházzal közösen készítettük, melynek igazgatója személyesen is ragaszkodott ahhoz, hogy én kapjam a főszerepet – mondta Hernicz Albert. Hozzátette: a darabbal több olasz és más európai városban is felléptek, de hazai nagyvárosoknak, így legutóbb épp Győrnek is a vendégei voltak már. – Szinte minden álmom valóra vált azzal, hogy egy neves együttes tagjaként dolgozhatok – nyilatkozta a csornai táncművész. Úgy véli, munkájuk végeredménye nagyon látványos, de a mögötte húzódó, szinte emberfeletti munkát már nem látja a közönség. Elmondása szerint naponta reggel kilenctől délután háromig dolgoznak. A próbák és az előadások komoly fizikai állóképességet igényelnek. Hernicz Albert minél több darabban szeretne részt venni, hiszen ezáltal fejlődhet tánctudása, amit néhány év múlva a nyugati országokban is szívesen kamatoztatna. Későbbi terveiben a táncoktatás is szerepel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beismerte a gyilkosságot a hajléktalan

Beismerő vallomást tett az a 42 éves hajléktalan, akit a múlt héten, a kaposvári MÁV pályaudvaron… Tovább olvasom