Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Csornai kórház: marad az aktív ellátás

A csornai Margit Kórházban négy alapszakmában – a belgyógyászaton, a szülészet-nőgyógyászaton, a sebészeten és a neurológiai osztályon – folytatódhat a gyógyítás. Erről számolt be lapunknak Papp József országgyűlési képviselő.
Tegnap délelőtt egyeztetést tartottak a magyarországi kórházak működéséről az Egészségügyi Minisztériumban. A megbeszélésen a parlament egészségügyi bizottságának tagjaként részt vett Papp József országgyűlési képviselő is, aki a tárgyalás eredményéről tájékoztatta a Kisalföldet.
– Olyan egyeztető tárgyaláson vettem részt az Egészségügyi Minisztériumban, melynek befejeztével a csornaiak számára valóban jó hírt közölhetek – mondta Papp József. – Azt már ki lehet mondani, hogy a csornai Margit kórházban megmarad az aktív ellátás. Tehát a négy alapszakmában – a belgyógyászaton, a szülészet-nőgyógyászaton, a sebészeten és a neurológiai osztályon – folytatódhat a gyógyítás. Papp József közölte: az egyeztetés eredményeként várhatóan 208 ággyal működik a Margit kórház. Ebből 80 aktív, a többi krónikus ágy. Ám mivel Csornán csökken, Kapuváron pedig megszűnik az aktív ellátás, a két városban a lehető leggyorsabban fejlesztik a mentőszolgálatot.
A képviselő szerint amitől sokan féltek – s aminek volt némi alapja is –, nem következett be, és a csornai kórház továbbra is fogadhatja a betegeket.
– Ezek után újra a fenntartó térfelén pattog majd a labda, hiszen a kórházat működtetni kell – tette hozzá Papp József. – Remélem, hogy az önkormányzat kórház melletti kiállása nemcsak addig tart, amíg a kormány ellen lehet tüntetni, hanem az intézmény működőképességének fenntartásában és további támogatásában is meg fog jelenni. A honatya megjegyezte: bizonyos finomítások, szakmai egyeztetések még lehetnek, de az alapkérdés eldőlt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

csillogás nélkül

kosárlabda Soproni Sördögök–Körmend 91–88 (24–21, 27–22, 19–23,… Tovább olvasom