Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Csőtörés a leaszfaltozott szakaszon

Sopronban a Cseresznye soron csőtörés következett be, emiatt fel kellett bontani a nemrégiben elkészült vadonatúj aszfaltszőnyeget. A helyreállításhoz ma fognak hozzá a szakemberek.
Sopronban a Cseresznye sori lakók joggal bosszankodnak. Alighogy elkészült utcájuk új aszfaltszőnyege, csőtörés miatt a múlt héten fel kellett tárni a hibás szakaszt, felbontani az új aszfaltot, s leásni a hiba forrásáig. Mint azt a Cseresznye soriak megjegyezték: a szakemberek múlt csütörtökön kibontották a vezetéket, körbekerítették a munkagödröt, s noha a vízszolgáltatást biztosították, a lakók azóta is csak várják a helyreállítást. Tegnap sem dolgozott ott egy teremtett lélek sem.
– Mintegy húszéves acélcső meghibásodása vezetett az új aszfaltszőnyeg szükségszerű felbontásához – mondta Hadfi Jenő, a vízművek művezetője. – A munkálatok során viszont észrevették a szakemberek, hogy egy 3,7 méter hosszú főnyomóvezeték is igen rossz állapotban van, indokolt lenne a cseréje, hogy megelőzhetővé váljanak a hasonló meghibásodások. Ezért az átkötés teljes cseréje mellett döntöttek. Az érintett fogyasztókat kiértesítették: május 30-án – azaz ma – a javítási munkálatok ideje alatt reggel 8–14 óráig vízhiányra lehet számítani azon a szakaszon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint nőtt a mobilpiac

Az idén áprilisban a három magyarországi mobilszolgáltató előfizetőinek száma 0,08 százalékkal, mintegy 8 ezerrel, 9,414 millióra emelkedett – közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (MHH) az MTI-vel. Március végén az előfizetők száma 9,406 millió volt. A közlemény szerint április végén a 100 főre jutó előfizetések száma 93,4 volt a március végi 93,3 után, illetve a 12 hónappal korábbi 87,7-del szemben. Tovább olvasom