Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Csúcson a tőzsde

A hazai börzeindex rekordot döntő záróértékkel kedveskedett a Győrött szerdán megtartott tőzsdei nyílt nap szervezőinek. Ezért az információs rendezvényt, amelyet főként diákok, üzletemberek látogattak, a csúcs derűlátó légköre jellemezte.
Győr a legtőzsdeképesebb vidéki város, a főváros után itt van a legtöbb tőzsdére bevezetett cég székhelye, összesen négyé – ezzel a megállapítással kezdődött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) tegnapi nyílt napja a megyeszékhelyen. Az érdeklődők a Széchenyi István Egyetemen, a régió gazdaságának sajátos találkozási helyszínén szerezhettek információkat a hazai börzéről.

A részvénypiacon befektetőként és tőzsdei bevezetésre került cég vezetőjeként is tapasztalatokat szerzett Jancsó Péter, a Rába rt. elnöke, aki nem javasolja, hogy az emberek összes megtakarított pénzüket részvényekbe fektessék, de azt se, hogy távol tartsák magukat a tőzsdétől.

Ezt a mostani lendület is indokolja. Februárban jelentősen emelkedett a pesti börze forgalma, indexe, a BUX pedig január 28-án átlépte a tízezres álomhatárt, majd kedden és tegnap is megdöntötte maximumát a 10.583,49 pontos értékkel.

A rekord miatt Fojtyik Péter is derűlátó, aki a mosonmagyaróvári agráregyetemi karról jött el barátaival. A hallgató önképzés keretében akarja megismerni a BÉT sajátosságait, mert akár a pályán marad, akár nem, szüksége lesz a tudásra.
Abban is biztos, hogy ha már félre tud tenni pénzt, valamennyiért részvényt vesz.

„ Vállalkozóként pénzügyi ismeretekre szükségem lesz. Minél többet akarok tudni a kockázatokról, a tőzsdei szolgáltatásokról. Csak azok számára szerencsejáték a tőzsdézés, akik egyáltalán nem értenek hozzá."

Szalóky Árpád viszont kisbefektetőként régóta tőzsdézik. Az állattenyésztő a győri rendezvényen az internetes kereskedési formákra volt kíváncsi. Neki az elmúlt 7–8 évben átlagosan mindig hasznot hoztak a részvények.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az építkezés számokban

A megyei önkormányzat 2001-ben 687,5 millió forint címzett támogatást nyert, melyhez 31 millió… Tovább olvasom