Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Csuklyás és szunyókáló rendőrök miatt indítottak vizsgálatot

Azonnali vizsgálatot indított a budapesti rendőrfőkapitány a Hír TV felvételein látható alvó rendőrök ügyében - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében.
A televízió szombaton, a fővárosi önkormányzat megemlékezése után vette fel a csapatszállító teherautóban alvó egyenruhásokat. A rendőrök később igazoltatták a stábot, és felírták adataikat, a felvételen hallható indoklás szerint azért, mert rendőrségi járművet filmeztek. A budapesti rendőrfőkapitány az ügyben soron kívüli vizsgálatot rendelt el.

Tóth Gábor vizsgálatot indított annak a rendőrnek az ügyében is, aki szombat éjszaka csuklyában, azonosító nélkül nyilatkozott a Hír TV tudósítójának. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnapi közleménye szerint a BRFK Akció Osztályának egyik törzslászlósa beszélt a kereskedelmi televízió riporterével. A férfi a József körúti oszlatáson azt mondta: azért nem visel azonosítót, mert civil ruhás nyomozó.

Vizsgálják a csuklyás rendőr ügyét is

Vizsgálatot indított a budapesti rendőrfőkapitány annak a rendőrnek az ügyében, aki szombat éjszaka csuklyában, azonosító nélkül nyilatkozott a Hír TV tudósítójának. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnapi közleménye szerint kiderült, hogy a BRFK Akció Osztályának egyik törzslászlósa beszélt a kereskedelmi televízió riporterével. A férfi a József körúti oszlatáson azt mondta: azért nem visel azonosítót, mert civil ruhás nyomozó.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Tabornok 2008. március 25. 15:33
  „A csukjás marhát(rendőrt) ki kell rúgni, mert nem oda való!
  A csukja miatt, nem azért mert nyilatkozott. Azt nem tudom, hogy a HIR tv.-nek mit mondott.”
 • 24. Tabornok 2008. március 25. 15:28
  „Ha a rendőrök hagyják a stábot filmezni, most kisebb bajuk lenne.
  Minek ugráltak ha már lefilmezték őket? Álló rendőrségi gépjárműben szunyókálni, nem törvénysértés!
  Forgatócsoportot cseszegetni butaság!”
 • 23. Don Kartács 2008. március 19. 20:19
  „magyaro: vannak vélemények, amelyek furcsamód, de egybeesnek a kormányéval függetlenül attól, hogy nem helyezkedem egyik oldalon sem. Azonban kirészletezek pár pontot:

  - a tandíj mellett amiért voksoltam annak oka, hogy saját szememmel láttam és saját fülemmel hallottam azt, hogy az egyetemisták hogyan és miként mesélnek az időszakukról. Anno az egyik exnél még ez kiegészült a tapasztalással is, hogy a nappali tagozaton tanulók több, mint 3/4-e melegedni jár az egyetemre, és utána ha el is végzik van bőr a képükön többszázezres bért követelni, mert csak a diplomát nézik sok helyen és nem veszik észre, hogy nincs mögötte semmi. És még nekik áll feljebb, ha kirúgják próbaidő alatt. A fizetősre járókról egy szó sem esett soha, ők nem tehetik meg, nem engedhetik meg azt a luxust, hogy nappalira menjenek. Igen, a nappali tagozat luxus, mert aki megteheti az odamegy, de akinél nem olyan a helyzet, és mellette dolgozni kényszerül? Őket sosem láttam sztrájkolni az utcán, hogy sok az éves 230 ezer - 1 M Ft-ig terjedő tandíj, a nappalisok már éves 105 ezer Ft-ért ölre mentek
  - köv. pont a vizitdíj : amikor beteg voltam nem egyszer órákig kellett várnom, mert a retyetelő semmirekellő feltartotta a sort, hogy életének történetét ossza meg. Rengeteg képzelt beteg volt, aki majd a halálán volt mikor bement és miután kijött és szenvedve távozott a rendelőből furcsamód hirtelen meggyógyult. A vizitdíjnak én csak eme visszatartóerejét figyeltem, mert amikor volt és alatta voltam orvosnál felére csökkent a várakozási idő. Másrészt pedig csökkent a hálapénz is, ha nem is drasztikusan
  - kórházi napidíj mellett azért tartottam ki, hogy a kórházak csak annyit kaphassanak, amennyit a beteg valóban ott töltött és ne pedig annál jóval többet. Ez körülbelül olyan, mint amikor a dolgozó ember csal a túlórájával. A kutya nem szól érte, mert senki nem veszi észre.

  Akinek más a véleménye azt OV talpnyalójának nevezem? Annak hát, mert nem a saját szavait olvasom vissza, hanem azt, amit OV rágott a szájába. Az ő eszméjét hallom vissza, hogy aki nem velük van az ellenük. Nekem az OV-val egyetlen egy igaz nagy bajom van : ő volt az, aki a Munka Törvénykönyvét úgy megmódosította, hogy azóta sem rúgnak ki sehol Európában olyan gyorsan embert a munkahelyéről, mint idehaza főleg úgy, hogy a dolgozó alig tudja megvédeni magát. Folytassam még?”
 • 22. magyaro 2008. március 19. 17:21
  „Don Kartács
  De a kettő között nagy a különbség, ahogy te látod, és ahogy más látja, de kinek van igaza???
  Vagy te úgy képzeled:
  1.§. Nekem mindig igazam van.
  2.§. Amennyiben nincs igazam, úgy automatikusan az első paragrafus lép életbe.
  Honnan tudod oly biztosan, hogy neked van mindig igazad, mert akinek más a véleménye azt mindjárt, OV talpnyalójának nevezed . Nem lehet, hogy más is magától rá jön valamire?? Mindenki véleményét meg kell hallgatni, mert a legbutább embernek is lehet, okos gondolata. De te és szeretett kormányod, magasról sz...rik más véleményére, mert szerintük csak ők tudják a jót!!!! Véletlenül nem te szajkózod, a kormány véleményét, amit egyedüli jónak tartasz, gondolkoznál és a saját véleményed közölnéd.”
 • 21. Don Kartács 2008. március 19. 13:03
  „Igen akarom! Rá akarom kényszeríteni akaratom, hogy mindenki csak azt hiheti el, amit maga lát!!!!”
 • 20. magyaro 2008. március 18. 16:40
  „Don Kartács
  "...és saját eszméit próbálják másra kényszeríteni."
  Vedd már észre, megint ellent mondasz magadnak!!! Te sem, meggyőzni akarsz mást, hanem akaratod rákényszeríteni!!! Én Lenin rendre sajnos nem tudlak javasolni, mert igaz, hogy szocialistának tartod magad, de az általad képviselt eszmék, nagyon messze állnak, a szocialista eszméhez.”
 • 19. Don Kartács 2008. március 18. 06:44
  „Nem hiszem, hogy meg kellene hajolnom mások akarata előtt, pláne olyanoké előtt, akik el vannak telve a szólásszabadságtól és saját eszméit próbálják másra kényszeríteni. Abszolúte nem vagyok kíváncsi a véleményedre, és ahogy a Szólásszabadságban mondották : a Te szöveged csak az egyéni megjegyzésed tükrözi, mások nevében ne beszélj, mert mások véleményét nem ismered.”
 • 18. Maró 2008. március 17. 21:29
  „Don Kartács, nem veszed észre, hogy a Te eszmefuttatásaidtól már az agyára mentél a fórumozóknak. Pihenj már egy kicsit, uncsi vagy.”
 • 17. Don Kartács 2008. március 17. 19:51
  „Hm, jobbos seggnyalók megint osztják az észt :) 12-es 13-as véleménye annyi nekem, mint egy halálát kereső szúnyog a forró nyári éjszakán. Magyaro : színészi tehetséged kiváló : átveheted Blaskó díját :) Matriné : A demokrácia nem egyenlő azzal, hogy mindent szabad, a te oldalad nem demokráciáért harcol, hanem anarchiáért. A rendőr dolga a rend fenntartása. De tudok egyszerűbbet: a rendőr ne hagyja el az őrsöt. Maradjanak odabenn, és az állampolgár védje meg önmagát. Hogy miért aggresszív a rendőrség, annak oka ott is keresendő, hogy az emberek sportot űznek a rendőrök megalázásából 1989 óta. Csak minden apró részlet felett sokkal könnyebb átugrani.
  Pan.cser ezt neked is javaslom : szidd őket, de cserébe, ha szarban vagy ne védjenek meg : oldd meg magad. Ennyire egyszerű. Ha nem úgy áll a jobb oldal akarata, ahogy szeretnék, és a rendőr rendet teremt akkor egy szemét állat. Ha úgy áll és nem áll eléggé helyt, mert még azért is meghurcolják, hogy letüsszent egy járókelőt, akkor meg a jobboldal szerint túl laza. Körülbelül olyanok vagytok így egy csokorban, mint az egyszeri ember a láő szélén : csak a láp közepén lévő szigetecskére összpontosít és közben nem néz a lába elé, hogy megfigyelje az utat.”
 • 16. pan.cser 2008. március 17. 18:36
  „Kedves Don Kartács! Jobb ha felkészülsz arra, hogy 3 év múlva a rendőrség az ellenkező oldal szélsőségeseit fogja püfölni. Akkor is a rendőrség ktitikátlan pártfogója leszel? Tapasztalatom szerint az átlag rendőr, a határozottságot összetéveszti a bunkósággal. Nem tiszteleg, nem köszön, nem hivatkozik a törvényre, nem közli a jogaidat, ha intézkedik. Keveset volt dolgom velük de az is elég volt. Persze ki megy rendőrnek? Sok tisztességes, de túl sok a nem oda való. A rendőrségnél számos a rendőrbűnözés, a fekvő ember rugdosásától, a külföldi tolvajlástól, a tv székház osrotomáig itt ebben a testületben minden van. Még egyszer elnézést a tisztességesektől. Don Kartács meg a próbálj ki néhány rendőri intézkedést, ne csak a szád járjon.”
 • 15. matriné 2008. március 17. 18:26
  „Szerintem ilyen "Don Kartács" félék csak is a parancsuralmat ismerik a demokrácia alpelveinek! Mivel az Iraqi harcosokat illeti a Tv mutatta, hogyan masíroztak a kezükben a pillepalackokkal lehet, hogy a troalett papírt mag húzták maguk után kitudja! Lényeg az, ez a Don Kartács már a Don Kanyarban is ott harcolt és nem tud megszabadúlni a parancsuralomtól melyekkel ma is szimbiózisban él.”
 • 14. magyaro 2008. március 17. 14:55
  „Don Kartács
  Engedd, hogy térdre boruljunk előtted, mert most értettük meg, mi tudatlanok, hogy te vagy az "Isten"!!!”
 • 13. Jobbos 2008. március 17. 14:03
  „Don Kartács!
  Ja értem, szóval azért aludtak, mert épp randalírozott a tömeg. Nem akarok tippeket adni, de ha a helyedben vagyok, inkább azt írtam volna, hogy valószínűleg lejárt a szolgálatuk és épp arra vártak, hogy visszaszállítsák őket az örsre.
  Egyébként örülök neki, hogy épp akkor nem volt dolguk, bár este se lett volna!”
 • 12. tul-sok 2008. március 17. 11:57
  „Don Kartács, orvoshoz, de mihamarabb, és ha ügyes már vizitdijat sem kell fizetnie.”
 • 11. Don Kartács 2008. március 17. 11:09
  „Ez most éles ellentétes, de valamelyest párhuzamot példa lesz :

  Ha Irakban állomásozik egy katonai egység, szolgálati idejük 12 óra. 30 perc plusz rájön, mert addigra odaér a váltás. Zavargás tör ki a szolgálati idő alatt, felveszi a harcot. Megérkezik a váltás, bekapcsolódnak a harcokba, az erősítés úton van. Most, ha megérkezett az új csapat, akkor az előző jelezze a másik félnek, hogy ne lőjjetek addig, amíg nem megyünk el, mert lejárt a szolgálati idejük?

  Most itt mi van? Kivonul egy tömeg az utcára. Mondjuk 10 óra a szolgálat. Letellik a 10 óra mondják a tömegnek, hogy most 20 percig ne randalírozzatok, mert lejárt a szolgálati időnk és hazamegyünk pihenni? Ha igen, akkor nekem az jön le, hogy az egyetértők szimpatizálnak a randalírozókkal, és nem érdekük a rend fenntartása. A rendőr is ember, csakhogy ha elfajul a helyzet és nem érkezik meg a kellő erősítés nem hátrálhat. Ha meg közben hátravonul és szunyókál az meg nem tartozik senkire.”
 • 10. Don Kartács 2008. március 17. 11:03
  „Hogy ki mihez ért az szerintem nem egy gyarló ember megítélésén múlik pláne olyanon, aki a lovakhoz hasonló szemellenzőt visel és véleményeket követően álszent módon bújik emelt védőbástyák árnyékában azt a látszatot keltve, hogy tökéletesen ért mindenhez és járatos mindenben.
  Ahogy kiveszem magasztos hangvételű írásából a rendőröket íróasztal mögött képzeli el, akik nintendóval fogdossák a betöröket és mózes 10 parancsolatával térítik el őket terveiktől. A magnak lényege így jön le hozzászólásából.
  Sok olyan ember van, köztük ön is, aki annyira jól meg tudja magyarázni a rendőrt és annak munkáját. Dícsérem, hogy beleszól, vagyis bele mer szólni olyan részbe, amit abszolút nem ért. Hogy máshoz ért-e egyátalán azt nem nekem kell eldönteni, így véleményt sem kívánok alkotni szánalmas gyarló mivoltjáról, aki szent igaznak csak önnön álláspontját ismeri el.
  Be kellene tölteni? :)) Kedves gesztus egy jobboldalitól. Nem baj gyerekek, sosem fogtok felnőni eléggé semmihez. Olyanok vagytok, mint Julcsika, aki Jancsikát okolja, hogy ellopta a nyalókáját közben ő maga nem tudja, hogy elhagyta a szobában.”
 • 9. Jobbos 2008. március 17. 10:55
  „Hát elsősorban is nem szabadna 24 órás vagy még hosszabb szolgálatban lenniük, mert ilyen hosszú idő után már nem hiszem, hogy 100%-osan helyt tudnak állni, és ez ahogy az előttem szóló is írta a feletteseik felelőssége (egészen a minisztériumig).”
 • 8. matriné 2008. március 17. 10:43
  „Don Kartács! Nem tudni, hogy Ön mit szopogat, de, ha annyira emberez a rendőrök között, akkor kérdezze meg Őket, hogy miért nincs olyan emberi munkaköri leírásuk mint a más munkakörben dolgozó embereknek? Az emberekhez nem mértó beoszutást, mely a lelki,testi épségüket veszélyezteti meg kell tagadni! Egy valódi demokráciában még a rendőröknek is vannak jogai az emberhez méltó munkavégzésre. Ön nem mért a munkaszervezéshez ez látsziki ai írásából, sőt máshoz sem! Önt párba kellene állítani az ex igazságügyi miniszterrel és elküldeni melegebb éghajlatra! Oda ahol nincs újságíró, aki közzétenné a helyzetüket, mert senki sem kiváncsi rá! Valaki nem rég azt írta, hogy Önt be kellene egy ágyú csőbe tölteni.Hát igen igaza volt!”
 • 7. Don Kartács 2008. március 17. 06:54
  „És ha aludt? Mi van akkor? Honnan tudja ez a fa*****pó jobboldali tv, hogy mióta volt a rendőr talpon? Mióta volt szolgálatban? Ő is ember, neki is jár a pihenés, mégha csak 2 percre is, vagy veresse agyon magát, mert pl 48 órás folyamatos szolgálat után nem annyira éber?

  A hírtv pedig jobban tenné, ha visszafogná magát. Én azért drukkolok, hogy valaki 8 naposon túlra verje össze őket, de alaposan. Amikor itt Sopronban Walter volt a polgármester vérig voltak sértve, hogy a biztonsági őr elzavarta őket. Jogos, a pofátlanságnak is van azért határa. A baloldal hibáit felnagyítja, de mikor szíjjártó elárulta, hogy ők küldték ki az embereket tavaly az utcára, 1 óra múlva ez a rész már ki is volt vágva. Ahogy a CNN-en : no comment.”
 • 6. nagypappa 2008. március 17. 03:22
  „Kifejezetten örülök, hogy aludtak a rendőrök. Ha nincs munkája miért ne pihenhetne?
  Inkább mint a békés, BÉKÉS? felvonulókat b.sztassák.
  Úgy vagyok ezzel mint a tűzoltóval... Annak örülök, ha nem dolgozik meg a fizetéséért.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos tűzeset Monoron - feltehetően dohányzott az ágyában

Megégett egy férfi a saját ágyában vasárnap reggel a Pest megyei Monoron. A tűzoltókat a rendőrök… Tovább olvasom