Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Csúszik a kerékpáros központ átadása

Többszöri határidő-módosítással, de végre megtörtént a műszaki átadás a kapuvári Hany Istók Kerékpáros Centrumban. A csúszások nem befolyásolták a pályázati pénz lehívását, de a beruházó felé kötbérrel él az önkormányzat.
Az utóbbi évek legnagyobb idegenforgalmi beruházása eljutott a műszaki átadásig Kapuváron.
A Phare-programban nyert 350 millió forintos támogatásból megvalósuló, hétezer négyzetméteres épületet az elmúlt év nyarán kezdték építeni (Kisalföld, 2005. február 24.), és az első befejezési határidő idén augusztus 30-a volt. A város képviselő-testülete – a kivitelező kérésére – még a nyár vége előtt módosította a határidőt (Kisalföld, augusztus 10.), szeptember 30-ra. Sajnos, az építtetőnek nem sikerült tartani ezt sem, ezért a városházán komolyan aggódtak amiatt, hogy a határidő túllépése miatt a pályázati pénz egy részét vissza kell fizetni. Erre azonban végül is nem került sor, mert a napokban megtörtént a végleges műszaki átadás, és a pályázatot felügyelő iroda nem talált hibát a lebonyolításban.
– Apróbb munkák még folynak az épületben, de hivatalosan megtörtént a műszaki átadás – mondta Hámori György polgármester.
– A határidőcsúszásokból az önkormányzatnak hátránya nem származik – tette hozzá a polgármester, ám a városháza kötbérrel él a kivitelező felé, melynek hétmilliós összegében meg is állapodtak Mitring Józseffel. Hámori György úgy véli, hogy e hónap második felében az ünnepélyes átadás is megtörténik, majd egy napra kinyitják az épületet a nagyközönség előtt. Ekkor a kapuváriak megtekinthetik a kerékpáros centrum belső berendezéseit, helyiségeit. Ezután az üzemeltető, a Flóra kft. emberei veszik át a terepet (az üzemeltetési jogot pályázaton nyerte meg a cég), és még pár milliós beruházás után végre eredeti funkciójában kezdhetik meg a működést a konferencia-központban.
A csúszás okairól még az októberi műszaki bejáráson nyilatkozott a kivitelező. Mitring József szerint az év eleji csúszásokat nem tudták nyár végéig behozni, az építkezés utolsó fázisában a technológiai eljárások folytán még néhány napot késett a befejezés. Tegnapi nyilatkozatában azonban már egyfajta megelégedésének adott hangot a kivitelező. – Teszem ezt azzal együtt is, hogy a hétmilliós kötbérnek nem örülök, de a hibák okait megkeressük és a felelősöket megnevezzük – mondta Mitring József. Úgy véli, akár egy forintos kötbér sem esik jól egy kivitelezőnek sem, de a kapuvári polgármesterrel végül is aláírták a hétmilliós kötbérről szóló megállapodást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A díszítés és a művészi tálalás fortélyai

A karácsonyra megjelenő, olvasóink által beküldött receptekből válogatott szakácskönyv készítése… Tovább olvasom