Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Csúsznak az autópályaépítések

Csúsznak az autópályaépítések, az utóbbi években szinte soha nem készült el egyetlen szakasz sem határidőre - hangott el az RTL szombati híradójában.
Előfordul, hogy jogszabály-változás, máskor például a földek kisajátítása hátráltatja a munkát. Valószínű, hogy az ígéretek ellenére az M0-ás bővítése sem kezdődhet el az idén.Balatonkeresztúr és Nagykanizsa között az M7-es utolsó, 36 kilométeres szakaszát az autósok, a tevezett június helyett, csak július végétől használhatják majd. Azért készül el később a szakasz, mert időközben változtak a jobszabályok.

Az M0-ás keleti szektora viszont azért nem készült el időre, mert a területen 10 ezer embernek volt telke és elhúzodott a földvásárlás. Volt például olyan földterület, amelynél a kisajátítási eljárás 3 évig tartott - mondta az RTL-nek Reményik Kálmán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az M0-ás autóút déli szektorát már régóta bővíteni kellene, a kétszer két sáv kevés a sok kamionnak. A kormány azt ígérte, uniós pénzből még az idén elkezdik 3 sávosra bővíteni, kiderült azonban, hogy 2008-ban valószínűleg nem lesz építkezés, sőt lehet, hogy a pályázatokat is csak jövőre tudják kiírni. Az M0-ást ugyanis fizetőssé tennék a kamionoknak, emiatt viszont át kell dolgozni a pályázati kiírásokat is.

Olvasóink írták

 • 5. Lizsu 2008. április 21. 10:38
  „thaibox!
  Szerintem is, ha csak Nikelsdorfig jártak volna hűtőért, akkor is feltünhetett volna nekik.”
 • 4. thaibox 2008. április 21. 03:41
  „kb 30 éve csúsznak, ezt csak most vették észre? Ezek soha nem járnak a szomszédainknál,hogy ott milyen rohamosan fejlődik minden? Horvátország 2 év alatt több autópáját csinált,mint Magyarország 20 év alatt se csinált, vagy 30! Ez vicc! Mindenki rajtunk röhög!”
 • 3. Bürokrácia 2008. április 20. 12:52
  „Saláta törvények és az óriási méreteket öltő bürokráci mellett csak rágódni és nézni lehet a nagy semmibe! A normál közutakat vajon mikor teszik rendbe?”
 • 2. miracle 2008. április 19. 20:56
  „Köszönhető mindez "csodálatos" jogrendszerünknek. Mindenhova 8 tonna ügyirat kell, a bírók ráérősen tárgyalgatják az ügyeket, ha a Bíróságot véletlenül kis betűvel írják a beadványban, rögtön elnapolás félévre stb stb.
  Ebben az országban még soha semmi nem készült el időre, ami esetleg mégis, abban meg nem volt köszönet.”
 • 1. Kért Elek 2008. április 19. 19:57
  „Még magyarország akar nagyszabású sportrendezvényt ( foci Eb-t, Olimpiát ) mikor még az úthálozatot sem tudjuk fejleszteni.
  Ez az ország még a kommunizmusban is jobban fejlődött mint most.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három település is van, ahol 6 éve nem történt bűncselekmény

A legfrissebb bűnügyi statisztika szerint három olyan település is van Magyarországon, ahol 6 éve… Tovább olvasom