Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Csütörtökig akar megegyezni az SZDSZ és az MSZP

Az SZDSZ azt szeretné, ha csütörtökig sikerülne megegyezni az MSZP-vel az új miniszterelnök-jelölt személyéről - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke az MSZP és az SZDSZ hétfői egyeztetése tán.
A liberális politikus kérdésre válaszolva hozzátette, készek támogatni egy megfelelő miniszterelnököt és kormányprogramot, de ha nem sikerül megegyezni, az SZDSZ szerint nincs más tisztességes megoldás, mint az előrehozott választás. Lendvai Ildikó az MSZP frakcióvezetője és a párt tárgyaló-delegációjának tagja úgy nyilatkozott: pártjának is érdeke a minél hamarabbi megegyezés és jelenleg nem számolnak annak a lehetőségével, hogy nem sikerül közös jelöltet találniuk az SZDSZ-el.

Fodor Gábor tájékoztatása szerint a két párt között egyetértés volt abban, hogy kívülről jövő, vagyis nem az MSZP-ből érkező jelöltben gondolkodik a két párt, és az SZDSZ azt is szeretné, ha a változás nem csak a miniszterelnök személyében, hanem a kormány több területén és posztján is megjelenne.

Fodor Gábor szerint jó hangulatú és érdemi tárgyalás volt a két párt között. Arra a sajtóhírre, miszerint a miniszterelnök zaklatottan távozott, úgy reagált: Gyurcsány Ferenc valószínűleg azért távozott zaklatottan, mert éhes volt. "Csak ez lehetett az oka" - mondta.

Lendvai Ildikó elmondta: a tárgyalásokon is elhangzott, hogy egyik párt sem szeretne jelenlegi kormány-, vagy frakciótagot kormányfő-jelöltnek. Az MSZP is szeretne minél hamarabb megállapodni, a hétfői tárgyalásokon is hangzottak el nevek, de Lendvai egyet sem említett. A frakcióvezető hozzátette: innen kezdve folyamatosan lesznek egyeztetések a két párt között. Lendvai hangsúlyozta: nem számolnak azzal, hogy nem sikerül megegyezniük.

Olvasóink írták

 • 11. horvathi 2009. március 24. 09:18
  „Nem kell izgulni!

  A Moszad központban már hetek óta tudják, hogy ki lesz a Magyarország nevű izraeli tartomány új helytartója. Csak egyenlőre még nem kötik a gojok orrára, előbb a médiáik segítségével még megpuhítják őket.”
 • 10. Boytronic 2009. március 24. 08:50
  „"Tanulj meg fiacskám komédiázni,sirni nevetni,hazudni ha kell"Mert minden minden csak komédia"..!!!
  Drága lesz ez az előadás nagyon sokáig tart és mostmár kicsit unalmas is...A lehető leggyorsabban kellene itt cselekedni és mi van????Tüttyögés kérlekalássan-ozás urambáttyámozás,és mi csak csúszunk lejebb lejebb egyre ............bb!!”
 • 9. peace 2009. március 23. 20:07
  „Kíváncsi vagyok, meddig báboznak még nekünk...
  Egyetlen szavuk sem hihető, és olyan zavaros az egész, hogy nagy valószínűséggel ők sem tudják követni.
  Mindenesetre annyi látható, hogy színházat vezethetnének nyugodtan, az nagyon menne, remek tragikomédiákkal a repertoárban...
  És mindenki a lehetőségei szerinti helyről figyelné az előadást, ki a páholyból, ki pedig a kakasülőről.”
 • 8. Humgor 2009. március 23. 19:39
  „7 éve van hatalmon az MSZP
  ebből 6 évig az SZDSZ-el koalícióban.

  Ennyit sikerült elérni:

  29 elfogyasztott miniszter
  megszakadt koalíció
  lemondott miniszterelnök
  államcsőd veszélye ötpercenként
  15%-os támogatottság

  DE MÉG KAPASZKODNAK.........

  Egyszerűen szomorú!”
 • 7. eldorádó 2009. március 23. 19:39
  „új név csütörtökig vagy oszlatás:
  a szadesz zsarolja a maszopot. Megint a magyarok szívnak...”
 • 6. homer 2009. március 23. 19:37
  „Meg is fognak!
  A lóvét nagyon szeretik..”
 • 5. comet 2009. március 23. 19:36
  „elérkezett az SZDSZ ideje, megzsarolva fletóékat benyomhatja emberét és törpe pártként még miniszterelnököt is adhat.
  Ha a Fidesz nem tudja kicsikarni az előre hozott választásokat még most sem, amikor már az egész országnak tele ven a bugyra az SZDSZ-MSZP féle kártékony csőcselékkel, akkor Orbán is jobbam teszi ha beadja lemondását.”
 • 4. achilleus 2009. március 23. 19:27
  „"zaklatottan távozott" .... bevágta az ajtót:
  2009-03-23 17:59
  Gyurcsány ajtót csapkodott, mert "éhes volt" (+videó)
  Gyurcsány Ferenc ajtócsapkodás kíséretében hagyta el a liberálisokkal tartott konzultációt. Fodor Gábor elmondása szerint a miniszterelnök éhes volt, emiatt volt ingerült. A tárgyaláson egyébként csütörtökig adtak maguknak haladékot az egykori koalíciós felek az új miniszterelnök-jelölt állításához.”
 • 3. waterbear 2009. március 23. 19:25
  „Húúú, de nagy az egyetértés, ennek örülök, de azért jó lenne ha közölnék előre, vajon mennyibe fog ez nekünk kerülni.....”
 • 2. achilleus 2009. március 23. 19:07
  „"Gyurcsány Dávid Ibolyát akarja utódnak?!
  A gondola parlamenti forrásokból úgy értesült, hogy Gyurcsány Ferencék Dávid Ibolyának szánják a miniszterelnöki posztot. Lapunk tudomása szerint már az SZDSZ-t győzködik az új kormányfő személyéről"

  Miközben Dávid még a feloszlatásnál tart. Elképesztő!”
 • 1. comet 2009. március 23. 18:51
  „"Fodor Gábor szerint jó hangulatú és érdemi tárgyalás volt a két párt között. Arra a sajtóhírre, miszerint a miniszterelnök zaklatottan távozott, úgy reagált: Gyurcsány Ferenc valószínűleg azért távozott zaklatottan, mert éhes volt. "Csak ez lehetett az oka" - mondta."

  jólérzik magukat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már 13 éves korban kötelező a védőoltás

14 év helyett már 13 éves korban kötelező lesz a Hepatitis B elleni védőoltást beadatni - a többi… Tovább olvasom