Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Csütörtökön kezdődnek

a koalíciós tárgyalások

Az MSZP és az SZDSZ között csütörtökön kezdődnek a koalíciós tárgyalások Balatonőszödön – jelentette be Gyurcsány Ferenc, az MSZP miniszterelnök-jelöltje hétfőn Budapesten.
A koalíciós tárgyalások menetrendje egyszerű: először a programról döntenek a koalíciós partnerek, és ennek a programnak a végrehajtásához keresnek majd embereket – közölte a szocialista politikus. A miniszterelnök azt mondta: nem az egyes tárcavezetőknek lesz programjuk az egyes részterületekről, hanem a kormánynak lesz programja valamennyi fontos kérdésről.
Mint mondta, csütörtökön és pénteken a kormány tagjai, a koa-

líciós pártok és a frakciók vezetői, szakértői üléseznek Balatonőszödön. Gyurcsány Ferenc elmondta: a tárgyalásokat ő vezeti.
Az SZDSZ akkor lép koalícióra, ha van esély programja lényeges elemeinek megvalósítására – jelentette ki a liberális párt elnöke tegnap. Kuncze Gábor kiemelte: az SZDSZ célja a koalíciós tárgyalásokon és a későbbiek során a parlamenti politizálásban, hogy elősegítse azon programok megvalósulását, amelyek új pályára állíthatják Magyarországot, az egészségügyet, a közigazgatást, a gazdaságot, az oktatást és a szociálpolitikát. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállal idén nyári munkát?

Tovább olvasom