Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Csütörtökön temetik a halálra gázolt rendőrt Ózdon

Csütörtök kora délután, Ózdon helyezik végső nyugalomra Radovic Dusán rendőr zászlóst, akit pénteken gázolt halálra a rendőri intézkedés elől menekülő, többszörösen büntetett előéletű P. Zoltán.
A gázoló férfi vasárnap óta előzetes letartóztatásban van, őt hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Radovic Dusán zászlós péntek délután vesztette életét, amikor a Keleti pályaudvarnál egy BMW - amelyet a rendőrök üldöztek - elütötte. Az elkövetőt a XIV. kerületben akarták megállítani, de továbbhajtott. Végül a Gubacsi úton sikerült feltartóztatni.

Pintér Sándor belügyminiszter még pénteken, a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: Radovic Dusán zászlós szolgálatteljesítés közben elhunyt, "fejet hajtok előtte". Aznap, az esti órákban ezren vettek részt a XIV. kerületi rendőrkapitányság előtt, a Stefánia úton tartott gyertyagyújtáson, amelyet az elhunyt rendőr tiszteletére tartottak a belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány részvételével.

Radovic Dusán 1999 óta szolgált Zuglóban, felesége ugyancsak a zuglói rendőrkapitányság munkatársa, kislányuk két és fél éves.

Olvasóink írták

 • 7. novaklaszlo56 2010. július 31. 23:49
  „Igen, Flexsnake, hiszek az "embermesékben", már csak a hivatásomnál fogva is. Ha nem hinnék bennük, hanem csak azt hinném, amit nap mint nap látok magam körül, akkor nem sok értelmét látnám az életnek. Szóval hiszek az emberben, abban, hogy a lelke mélyén mindenki, még a legelvetemültebb(nek látszó) bűnelkövető is képes változni. Némi segítséggel sokuknak sikerül is. De az legalább ennyire izgalmas probléma, hogy miért válunk azzá, amivé... Nem egyszerű ez sem, hidd el! Én már évtizedek óta foglalkozom ilyesmivel is, egyre többet tudok erről, mégis gyakran okoznak meglepetést számomra is az élet eseményei. Ilyenkor nem szúrok, vágok, lövöldözök, hanem gondolkodom, hogy megértsem a helyzetet, és segíteni tudjak. Nem mindig tudok, igaz, sőt, egyre ritkábban, és egyre kevesebbet, hogy miért, az sem egyszerű... De igyekszem. És azt is bevallom, hogy voltam már én is nagyon dühös, és tudom, leszek is még... Ember vagyok. :)”
 • 6. flexsnake 2010. július 31. 18:07
  „3. hiszel a mesékben, az ilyen csa goléyót érdeme a helyszínen. Lőparancsot minden büdös c bünözőre!”
 • 5. dublini 2010. július 29. 11:55
  „S azután napokra magára hagyni egy cellában, hogy emészthesse a látottakat, és persze önmagát. lehet, hogy nagyon megtörne.....

  Na ezt támogatom.... mondjuk 1 hét.... Kaja-pia-fény semmi (sötétzárka) , de beadni, kést, kötelet, sok-sok nyugtatót.... (én humánus vagyok, ezért megadnám a választás lehetőségét)

  A Rendör családjának sok erőt a történtek feldolgozásához”
 • 4. jq 2010. július 29. 08:22
  „Jó esetben lábbal előre szabadul...”
 • 3. novaklaszlo56 2010. július 29. 03:08
  „Nem, kedves Szilléri, nem pénteken, hanem csütörtökön. És nem temetni, hanem elvinni őt a fiatalember temetésére, hogy közvetlen közelről láthassa a kis gyereket, az asszonyt, a szülőket, hozzátartozókat és a velük gyászoló barátokat, meg kollégákat: a társadalom gyászoló, jobb érzésű felét! Hogy átérezhesse, mit csinált. S azután napokra magára hagyni egy cellában, hogy emészthesse a látottakat, és persze önmagát. lehet, hogy nagyon megtörne ez a pökhendi, most csak a védekezésre gondoló, önmagát menteni akaró bűnelkövető, és alaposan megváltozna a hozzáállása a viselt dolgaihoz. Persze nem tudhatom, de ez is egy esély, egy lehetőség lenne egy másként értelmezett "tisztulásra". Azt azért nem gondolom, hogy aranyozott szárnyakon repdeső angyal válna belőle, de lehet, hogy minden eddigi mozdulatát keservesen bánná a nyomorult, s így talán még emberi arca is lehetne, amikor évek múltán szabadul a büntetéséből. Mert, hogy szabadul, ha minden kötél szakad, és senkinek sem mindegy, hogy miként...”
 • 2. szilléri 2010. július 28. 10:57
  „Pénteken kéne az elkövetőt !

  Nem ritkulunk, csak tisztulunk !!!!!!!!”
 • 1. maros50 2010. július 28. 10:10
  „Öszinte részvétem az elhunyt rendőr családjának!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt még vár a médiatörvénnyel

Még nem küldte meg a köztársasági elnöknek Schmitt Pál házelnök a médiacsomag múlt csütörtökön… Tovább olvasom