Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Csütörtökön véget érhet a ferihegyi sztrájk?

Elképzelhető, hogy csütörtökön véget ér a több mint egy hete tartó sztrájk Ferihegyen. A Budapest Airport több napos tárgyalás után szerdán este átadta utolsó ajánlatát a sztrájkoló szakszervezeteknek.
Választ csütörtök délelőttig várnak. A repülőtéren normalizálódni látszik a helyzet: a menetrendben szereplő járatok kisebb késésekkel, de elindultak csütörtökön kora reggel.

A Budapest Airport internetes oldala szerint a csütörtök kora reggeli járatok rendben indultak és érkeztek Ferihegyen. Az induló járatoknál voltak kisebb késések. A menetrendben egyelőre két reggeli járattörlés szerepel: a Malév 7:40-es bukaresti és 8:20-as prágai járatai.

Az is elképzelhető, hogy a repülőtéren csütörtökön megegyezés születik a sztrájkolók és a munkáltató között. A Budapest Airport tegnap este átadta utolsó ajánlatát a szakszervezeteknek. A BA szerint a tervezet egyebek mellett olyan kérdésekről rendelkezik, mint az eredetileg január 10-ig érvényes Kollektív Szerződés hatályának meghosszabbítása, a határozott idejű szerződéssel rendelkező dolgozók kötelező tájékoztatása a várható jövőjükről, valamint a tervezett munkarendek közös kialakítása a szakszervezetekkel.

A Budapest Airport egyebek mellett a szociális juttatások és a cafeteria-rendszer megtartását, a felmondásra és a végkielégítésre vonatkozó szabályokat változatlanságát is felajánlotta a szakszervezeteknek. Választ csütörtök délelőttre várnak. A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) elnöke szerdán este még nem tudta megmondani, hogy elfogadják-e a tervezetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasutassztrájk: országos körkép csütörtökön reggel

Nem fogad és indít továbbra sem vonatokat Budapesten a Déli és a keleti pályaudvar. A Nyugati… Tovább olvasom