Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Czene: a mindennapos testnevelésnek nincs alternatívája az iskolákban

A mindennapos testnevelés fontosságát hangsúlyozta előadásában Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára az "Oktatás a Sportban - Sport az Oktatásban" című szakmai konferencián.
"A mindennapos testnevelésnek nincs alternatívája az iskolákban, számos helyen, ahol kísérleti jelleggel, felmenő rendszerben már bevezették a heti öt testnevelésórát, objektív módon bizonyítható a mozgás preventív és számos pozitív hatása a gyermekek pszichés és fizikai kondíciójára egyaránt" - jelentette ki a NEFMI tájékoztatása szerint az államtitkár az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézete és az ELTE Sport Kft. által szervezett szimpóziumon, amelyen a testnevelés és az iskolai sport témakörén belül a sport- és az oktatásfejlesztés közös feladatait egyeztették a szakértők.

Czene Attila hozzátette: az igazi cél az, hogy a sport az emberek életvitelének részévé váljon, érdemes minél többféle sportmozgással megismerkedni, ezért szeretnék átalakítani a testnevelés órák tanyagát, és olyan új mozgásformákkal színesíteni a tanórákat, melyekkel eddig csak szórványosan találkozhattak a fiatalok. A mindennapos testnevelés kapcsán a téma szakértői szemléltették a szolnoki és hódmezővásárhelyi gyakorlatot.

Balogh Gábor sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadó a sportiskolák rendszerének lehetséges fejlesztési irányairól számolt be. A tanácsadó szerint fontos a sportiskolák továbbfejlesztése, valamint a módszertani központok vizsgálata, illetve a sportiskolák országos szintű lefedettsége is.

A szakmai fórumon többek közt olyan beszámolókat is tartottak, amelyekkel bemutatták a testnevelés, a testkultúra és az iskolai sport szerepét a közoktatási rendszerben, valamint új Nemzeti alaptantervben és kerettantervekben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rezidens Szövetség: több mint 2300 egészségügyi dolgozó helyezte letétbe felmondását

A felmondólevelek január elsejével "aktiválódnak", ha addig nem történnek érdemi intézkedések -… Tovább olvasom