Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Czibula Norbert: a nejem megölte a babát

Nem tudja letörölni a családján esett szégyenfoltot Czibula Norbert, akinek volt felesége, Mária elégette udvarukon kisbabáját. Három gyerekük a tragédia után az apjukhoz kerültek.
Mária tavaly augusztusban titokban megszülte babáját, majd a csöppséget egy pokrócba csavarva hagyta meghalni. Másnap az apró testet elégette az udvaron. Az asszony azt állította, nem volt pénze abortuszra, az örökbeadási eljárást pedig túl későn akarta elkezdeni.

Azon a végzetes napon gyerekei, Lia (11), Martin (8) és Melissza (5) épp apjuktól igyekeztek haza, az udvaron talán még látták a féltestvérük testét rejtő, még parázsló fahasábokat.

– Hallottam a pletykákat, hogy Mária terhes, de amikor megkérdeztem a gyerekeket, azt mondták, hogy nem. Mária az utolsó pillanatig tagadta, hogy áldott állapotban van – emlékezett vissza a tragédia napjára Norbert, aki megdöbbent, amikor megtudta, hogy exfelesége milyen szörnyűségre volt képes. – Korábban sem volt egy mintaanya, gyakran kiabált a gyerekekkel, volt, hogy megpofozta őket, de ha otthon voltam, igyekezett visszafogni magát, nem bántotta őket. Soha nem gondoltam, hogy képes megölni egy kisbabát – tette hozzá a férfi.

Czibula Norbert: Soha nem gondoltam, hogy képes megölni egy kisbabát
Czibula Norbert: Soha nem gondoltam, hogy képes megölni egy kisbabát
Fotó: Blikk

A gyerekek a tragédia után az apjukhoz kerültek, csak kéthetente egy délután, a nagymamájuk felügyelete mellett találkozhatnak anyjukkal, aki szabadlábon védekezik.

– Tudják, hogy mit tett az anyjuk, de meg kellett értetni velük, hogy ők erről nem tehetnek. Megesik, hogy piszkálják őket, amit nehezen viselnek, de mindent megbeszélünk velük. Lia egy hónapig nem volt hajlandó az anyjával beszélni, és most, egy év elteltével sem hallom tőlük soha, hogy hiányozna nekik Mária – mesélt Norbert, miközben a gyerekek hozzábújnak. Az új családban, ahol Norbert és élettársa, Zsóka összesen nyolc gyereket nevel, a jó hangulatot csupán a múlt árnyékolja be. – Már négy éve nem élek együtt Máriával, sokan mégis kérdőre vonnak, miért nem segítettem rajta. Hogyan tehettem volna?! Titkolta a terhességét, a tette miatti szégyenben azonban kénytelenek vagyunk osztozni vele. Nem elég, hogy engem felelősségre vonnak, a gyerekek is nap mint nap megkapják a kérdést az iskolában: „A te anyád ölte meg a gyerekét?" Amit tett, azt nem lehet elfelejteni, megbocsátani sem. Megérdemelné a börtönt – mondta az apa.

Az előzményekről itt olvashat

Olvasóink írták

 • 12. Egy ember a sok közül!!! 2008. szeptember 19. 16:00
  „Akiben van egy kis emberi érzés,az úgy sem fogja a gyerekek szemébe mondani, "Hogy a Te anyád volt az...?!?", még ha az úgy is volt.Belegondoltatok?? Akit addig a napig anyának szólítottak és azóta nem is hiányzik nekik.Kíváncsi lennék ezt ki bírná ki egy egyszerű mosollyal azt mondva BOLDOG VAGYOK.(SENKI) Márcsak ezért sem szabad piszkálni vkit ilyen miatt,átérezve minimálisan a helyzetét rájösz arra,hogy nem érdemli meg még Tőled is azt amit az alja néptől...
  (Sajnálom a gyerekeket és kitartás az apának a jövöre nézve...)”
 • 11. Beth_ 2008. szeptember 19. 09:25
  „Egyik felnőttben sincs annyi érzékletesség, hogy ne a gyerekeket piszkálja? Ennyi ésszel meg egy vödör mésszel elmehet a sunyiba az összes barát, aki a gyerekektől bármit is kérdez, főleg azt, hogy "A te anyád volt az..."
  ENNYIT A FELNŐTT TÁRSADALOMRÓL”
 • 10. mord 2008. szeptember 18. 18:54
  „Irt Ramóna Ramónának, hogy Ramóna ne csak birálva legyen? Nagyon úgy néz ki.”
 • 9. Mindenki 2008. szeptember 18. 18:10
  „Kedves Ramóna!
  Én veled vagyok!Ha kell, harcolok mindenáron a gyerekeimért.Az Apa hogy volt képes eddig abban a tudatban élni hogy a gyerekeit verik??Szerintem szégyelje ő is magát de nagyon!!Most pedig úgylátom nagyon büszke magára.”
 • 8. zetor 2008. szeptember 18. 18:08
  „Figyeljetek már! Ezek pénzt kapnak ezért, hogy megmutatják az arcukat??? De, akkor legalább a gyerekeket nem kellene! Azt a bulvár rohadt életbe!!!!!!!!”
 • 7. zoltanz 2008. szeptember 18. 15:22
  „No, nézd a piedesztálra állított proletárapát, a 3 gyermekét egyedül nevelőt, milyen elégedetten vigyorog bele a világba. Pedig a gyermekei anyja gyilkos, a gyerekek fejére (az ártatlan gyermekek fejére!) ezt az elkövetkezendő években a pajtásai kíméletlenül ráolvassák majd, ölve, marva a sebzett lelkeket. Aki nem tudta, kik ők, most a kép alapján majd rájuk ismer. DM!!!!!! Attól, hogy gyermekek, még vannak jogaik. Attól, hogy védtelenek (anyjuk börtön előtt, apjuk szemrebbenés nélkül vitrinbe rakja őket) még vannak jogaik. Azért, mert nincsenek tisztában a jogaikkal, a DM-nek NINCS JOGA! megsérteni a gyermekek jogait.”
 • 6. piripócs 2008. szeptember 18. 14:40
  „Miért van egy nő egyedül szüléskor?”
 • 5. Szabcsa2 2008. szeptember 18. 10:45
  „Kedves Ramóna!
  Csak, hogy tudd a magyar bíróságok az esetek 90%-ban az anyának ítélik a gyereket még akkor is ha látványosan nem való gyerek nevelésre.Sajnos a környezetemben is volt ilyen.Az apa hiába akarta kiszakítani a 2 gyerekét az alkoholista teljesen lezüllött volt nejétől, a kedves bíró azt mondta nem veszélyes a gyerekeire. A gyerekek meg már az apjukkal élnek, de állandó atrocitás éri őket a hitelezők, vagy csak a rossz indulatú emberek miatt, akik nekik taglalják, hogy milyen alkoholista az anyjuk.Köszönik a bíróságnak, hogy 14 éves korukig nem élhettek az apjukkal!”
 • 4. Eperke 2008. szeptember 18. 10:19
  „Kedves Ramóna!
  Neked most tényleg nincs igazad!Azt,hogy milyen volt a kapcsolatuk és miért hagyta ott a nőt az apa 3 gyerekkel,nem tudhatjuk,viszont jogában állt.Miért kellene neki egy életen át szenvedni egy rossz kapcsolatban,ha van más választási lehetősége?Hidd el,az emberek zöme sokszor pont gyávaságból marad egy halálraítélt kapcsolatban!
  A másik dolog:talán nem kellene védeni egy gyerekgyilkost,akit még anyának sem neveznék,mert nem érdemli meg ezt a szót!Ilyenkor sajnálom,hogy nincs halálbüntetés!!!Választási lehetősége pedig lett volna,országszerte vannak inkubátorok,és most semmi baja nem lenne!!!”
 • 3. Anyóka 2008. szeptember 18. 09:52
  „Ramóna, kicsit félvállról ítélsz, nem gondolod? Nem ismerjük, hogy a kapcsolatuk miért ment tönkre, ki rugta fel, és azt sem, hogy mi történt a bíróságon. Lehet, hogy a hapi nem akarta az anyát lejáratni a gyerekei előtt, azért nem esett neki, de az is, hogy a magyar bírósági gyakorlatnak "esett áldozatul". Anyától csak akkor veszik el a gyereket, ha nagyon komoly indok van, apáknak csak ritkán ítélik a váláskor a gyerekeket. Szóval nem tudjuk, mi történt köztük, csak azt, hogy mit tett az asszony a későbbi pasijától született gyerekkel. Erről viszont nem a nagyobb gyerekek külön élő apja tehet. A gyerekek magas számáról igen, de azt se tudhatjuk, hogy a nő mindig zakkant volt, vagy csak idővel zakkant meg és bánt úgy a gyerekekkel, ahogy.

  A nő a börtönt nagyon megérdemli (azt se értem, miért van szabadlábon, azért embert ölt, nemde?), bár ilyen esetben néha átfut az agyamon, hogy a császárkori germánokat kéne ebben követni: ők lefejezték a gyerekgyilkos anyákat és a fejüket a mocsárba dobták.....”
 • 2. Cica79 2008. szeptember 18. 09:47
  „Ki az apja annak a szegeny babanak?”
 • 1. Kiss Ramóna 2008. szeptember 18. 09:37
  „Nagyon szomorú, hogy ez történt, de...
  Ez a" tökéletes" férj minek gyártott egy szerinte rossz anyának három gyereket? A válás után miért hagyta az anyjuknál őket?
  Mert számára ez így egyszerű és kényelmes volt, most meg hinti itt az igét.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perújítást rendeltek el Tasnádi ügyében

Perújítást rendelt el a Fővárosi Ítélőtábla Tasnádi Péter volt vállalkozó azon büntetőügyében,… Tovább olvasom