Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Czomba: 6500 új munkahely jön létre

Várhatóan mintegy 6500 új munkahely létesítéséhez, valamint további 12 ezer már meglévő álláshely megőrzéséhez járul hozzá a kis- és közepes vállalkozások számára (kkv) indított munkahelyteremtő pályázati program - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára egy munkáltatói fórumot megelőző sajtótájékoztatón pénteken, Nyíregyházán.
Czomba Sándor elmondta, az NGM a Nemzeti Foglalkoztatási  Alap terhére 13 milliárd forintos keretösszeggel hirdette meg a  programot január elején, a támogatásból körülbelül 1100-1200  vállalkozás hozhat létre új munkahelyeket.  

A pályázati feltételek nem változtak lényegesen tavalyhoz  képest, a támogatás mértéke egy-egy munkavállaló esetében minimum  1,5 millió, maximum 3 millió forint lehet - tette hozzá az  államtitkár.  

Tájékoztatása szerint a programban olyan, a meglévő  munkavállalói létszámukat bővíteni akaró, Magyarországon bejegyzett  vállalkozások vehetnek részt, amelyek vállalják, hogy a támogatással  felvett létszámot legalább két évig megtartják, a beszerzett  eszközöket és a létrehozott kapacitást pedig három évig működtetik.  A vissza nem térítendő támogatás keretében új gépek, berendezések,  műszaki eszközök, technológiák beszerzésének, valamint új  létesítmények építésnek költségei számolhatók el.  

A támogatás összege akkor növekszik, ha az új munkahelyen a  vállalkozás nyilvántartott álláskeresőt, vagy roma munkavállalót  alkalmaz, vagy a vállalkozás hátrányos helyzetű térségben, illetve  szabad vállalkozási zónában működik. A pályázati összeg maximuma 120  millió forint lehet, de ez tovább növekedhet, amennyiben a beruházás  például hátrányos helyzetű térségben, régióban valósul meg.  

Czomba Sándor közlése szerint, a korábbi évek tapasztalatai  alapján, a nyertes pályázatok támogatási összege átlagosan 2-2,2  millió forint közötti.  

A pályázatokat a beruházás helye szerinti kormányhivatal  munkaügyi központjához lehet benyújtani február 14-ig, azok  támogatásáról április 4-ig születik miniszteri döntés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekek raboltak gyerekektől Miskolcon

Egy 11 és egy 12 éves fiú egy másikat veréssel fenyegetett meg Miskolcon, hogy adja át a pénzét és a mobilját. Tovább olvasom