Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Czomba Sándor: az adminisztrációt egyszerűsítik a foglakoztatási módosító javaslatok

A munkahelyüket elvesztők elektronikusan is bejelentkezhetnek a munkaügyi központba, és ez a nap számít majd az álláskeresési ellátás kezdeti időpontjának.
A foglalkoztatási jellegű törvényeket módosító törvényjavaslat legfőbb célja az adminisztráció egyszerűsítése a Magyary-programhoz kapcsolódva - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért felelős államtitkára hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában.

Az államtitkár példaként említette, hogy a munkahelyüket elvesztők elektronikusan is bejelentkezhetnek a munkaügyi központba, és ez a nap számít majd az álláskeresési ellátás kezdeti időpontjának.

Czomba Sándor megjegyezte: a munkaadói és munkavállalói oldalról a jogszabály változtatással kapcsolatban azok az üzenetek jönnek, hogy a kvázi salátatörvény jó irányba megy.

Észrevételekre reagálva az államtitkár kitért arra, hogy amióta a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény (kjt) hatályban van, 1992-től a nyugdíjasnak minősülő közalkalmazottak nem kapnak végkielégítést.

Czomba Sándor elmondta azt is, hogy a Munka törvénykönyve módosításával számos esetben a fogalmak változtak, ennek az alapján jogszabályban pontosítás, illetve pozitív irányú változtatás történik.

Az eddig kiváltott Start kártyák érvényességükig hatályba maradnak, ugyanakkor jobb lehetőséget ajánlanak 2013 január elsejétől az új belépő pályakezdők foglalkoztatására, valamint a Start plusz, a Start extra kártyák esetében is a Munkahelyvédelmi akcióterv keretében - mondta az államtitkár Hozzátette:az akció terv keretében januártól pályakezdő foglalkoztatása esetén az első két évben nem kell fizetni a szociális hozzáhárulást, míg a start kártyával a második évben 10 százalékot kell fizetni a 27 százalék helyett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosul az Országos Tűzvédelmi Szabályzat

Kedden lép hatályba az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról (OTSZ) szóló belügyminiszteri rendelet… Tovább olvasom