Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Dagad a bundabotrány!

A szakértők szerint csak a jéghegy csúcsát jelentik a Magyarországot is érintő bundabotrányban eddig feltártak. A következő napokban és hetekben újabb leleplezésekre lehet számítani.
A bochumi államügyészség, illetve a rendőrség közlése szerint az év elejétől kilenc országban több mint 200 mérkőzés eredményét különböző megvesztegetésekkel úgy igyekeztek befolyásolni, hogy az arra fogadóknak az busás hasznot hozzon.

Ezzel összefüggésben a német lapok szombaton arról írtak, hogy a nemzetközi bűnbanda tagjai európai, illetve ázsiai fogadásaikkal mintegy 10 millió eurós illegális jövedelmet zsebeltek be. Ezzel szemben játékvezetőknek, edzőknek, játékosoknak, illetve sportvezetőknek 10 ezertől 25 ezerig terjedő megvesztegetési pénzt fizettek.

A botrányban érintett országok között Németország mellett Belgium, Svájc, Ausztria, Törökország, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Magyarország szerepel. Hazánkkal kapcsolatban 13 - idén lejátszott - első osztályú mérkőzést vizsgálnak.

A gyanús mérkőzéseket - köztük nemzetközi kupatalálkozókat is - egytől egyig ebben az évben játszották. Nem hivatalos közlés szerint a vizsgálatot később kiterjesztik az elmúlt évek mérkőzéseire is. A rendőrség bejelentése szerint az érintett klubok nevét a vizsgálat lezárásáig nem közlik, azután azonban „könyörtelenül" nyilvánosságra hozzák - és nem kizárt, hogy erre még ebben az évben sor kerülhet.

A botránynak több mint 200 német, illetve külföldi gyanúsítottja van, köztük a fogadó, illetve megvesztegető banda tagjai és az állítólag megvesztegetettek.

Olvasóink írták

 • 1. 648452 2009. november 21. 19:16
  „Sajnos Magyarországon minden a politikánál kezdődik. Még a bunda is. Vajon miért?

  Szűrös Mátyás 1989. október 23-án az Országgyűlés erkélyén kikiáltotta a Magyar Köztársaságot.
  Mit mondott Szűrös Mátyás volt köztársasági elnök, aki mellesleg MSZP -tag is volt?

  "az MSZP a nagytőke érdekeit szolgáló neoliberális párt"
  "az SZDSZ eleve azért volt erősen antikommunista, hogy az első választásokon minél több szavazatot szerezzen. Az SZDSZ nem egyszerűen koalíciót kötött a szocialistákkal, hanem rájuk telepedett. Horn Gyula nem egyszer panaszkodott nekem, hogy az MSZP-n belül is nagyon erős a neoliberális lobbi, Vitányi, Szekeres, Kovács László hatalma."

  Szűrös Mátyás szerint az MSZP nem szociáldemokrata, hanem egyszerre bolsevik jellegű és a nagytőke érdekeit szolgáló neoliberális párt.

  Valószínűleg már a 6-os metrót építhetnénk, ha anno megmarad Szűrös, Németh Miklós és Pozsgay és nem a neoliberális, privatizációs újmilliárdos, vállalatgyűjtő, harács ripacsok kezébe kerül a magyar kormány.

  A ripacsok nem magát az embert tartják a legfontosabb tőkének, amelyet elsősorban védeni és értékelni kell, hanem a pénzt, mert nem ismerik az emberbarát gazdaságot. Ezért van a gazdasági világválság, és ugyanezért van társadalmi, gazdasági és morális válság az országban.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: tűrhetetlen a Jobbik Horthyra emlékező felvonulása

Elhatárolódását vár Lendvai Ildikó a Jobbik által szervezett, Horthy Miklós budapesti bevonulásának 90. évfordulójára emlékező fehér lovas felvonulás miatt. Tovább olvasom