Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Dán kapcsolat: soproni cégeket fognak kiválasztani

Sopron–Észak-Dánia gosztonyi miklós Északdán és soproni, Sopron környéki cégek szorosabb együttmqködéséről, illetve a modellértékq dán pedagógia helyi alkalmazásáról állapodtak meg a fejlesztési ügynökségek Sopronban tartott találkozóján.
Dán területfejlesztő szakemberekből álló delegáció látogatott Sopronba a regionális fejlesztési ügynökség Hatékony Innovatív Partnerség (HIP) uniós finanszírozású projektje keretében.
– A kétoldalú megbeszéléseken a munkaügyi központok, a vidékfejlesztési hivatalok, kamarák, gazdasági kezdeményezések és több oktatási intézmény, szakmai tömörülés képviseltette magát. Ennek köszönhetően valódi igények és lehetőségek kerültek szóba – mondta Kozma Adrienn, a találkozó főszervezője, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársa. Dán kollégája, Stig B. Norsk és a delegáció vezetője, Anne Britt Larsson elmondták: az együttmqködési szándék konkrét tervekben fogalmazódott meg. Megvizsgálták Észak-Dánia és a soproni régió gazdasági adottságait. Ennek tükrében – a fejlesztési ügynökségek, a kamarák és az egyetem közremqködésével – a nyáron kiválasztanak húsz dán és húsz soproni kis- és középvállalkozást. E cégeknek kiemelt szerepet szánnak a két régió kereskedelmében, piacra jutásukat komplex programokkal fogják elősegíteni. A körbe főképpen faipari, számítástechnikai, élelmiszer-feldolgozási és agrárcégek kerülhetnek be. Emellett az Európa-szerte modellértékq dán személyiségfejlesztési módszer helyi adaptációjával, továbbá más irányú szakképzésekkel is erősítik a két régió együttmqködését.
Kozma Adrienn, Anne Britt Larsson és Stig B. Norsk eredményesnek mondták a találkozót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékónak sikerült nyernie Kramnyik ellen

A Miskolcon zajló Lékó-Kramnyik rapidjátszmás párosmérkőzés szombati játéknapján mindkét parti… Tovább olvasom