Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Darabolható a boltokban a görögdinnye?

– Jó lenne, ha a dinnyét a boltokban is elfeleznék, eldarabolnák, mert akkor látszana, milyen a belseje, nem kellene kopogtatás alapján zsákbamacskát venni.
Egyébként is általában a nagyobbak a jobbak, az érettek, de nem biztos, hogy az egészet haza akarja vinni az ember, elég lenne neki egy kisebb darab is – mondta el szerkesztőségünknek kívánságát egyik olvasónk, aki úgy véli, az uniós szabályokra hivatkozó élelmiszerüzletek ennek a lehetőségnek a kizárásával nem kedveznek a kispénzű vevőknek. Nem érti, miért zárkóznak el ettől a szolgáltatástól, mikor azt az utcai árusok többsége meg meri tenni.

A megyei tisztifőorvos-helyettes, dr. Kiss Imre lapunkat arról tájékoztatta: az élelmiszerek előállításának és forgalmazásának higiéniájáról szóló hatályos minisztériumi rendelet szabályozza a kérdést. Aszerint az előszeletelés, a szeletek lefóliázása, azaz a csomagolása elvégezhető, ha megvannak hozzá az előírt feltételek. Ez a tevékenység előkészítésnek minősül, így a felhasznált eszközöket folyó víznél kell elmosogatni. Ha ezt az áruház biztosítja, akkor kínálhatja félben, szeletekben a dinnyét, de dönthet úgy, hogy ily módon nem árusítja ezt a gyümölcsöt. Például azért, mert saját minőségbiztosítási rendszere ezt körülményesnek, kockázatosnak tartja és nem szerepelteti a leszabályozott folyamatok közt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi folklórfesztivál

Magyarország és Szlovákia területén tíz helyszínen zajlik a kilencedik Nógrádi Nemzetközi… Tovább olvasom