Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 13°C Még több cikk.

Dávid Ibolya a kisebbségi kormányzás ellen

Az ellenzéki pártok közös fellépését szorgalmazza a kisebbségi kormányzás megszüntetése érdekében az MDF elnöke. Dávid Ibolya nyílt levelet írt a Fidesz, a KDNP és az SZDSZ elnökének is. Álláspontja szerint nem szabad fél évet elvesztegetni az előrehozott választás kiírásáig vagy egy új miniszterelnök kinevezéséig.
Az MDF szerint az ország nem ér rá arra, hogy a május eleje óta kisebbségben kormányzó Gyurcsány-kabinet a következő két évben szavazásról szavazásra teremtse meg kormánya parlamenti támogatását - áll Dávid Ibolya nyílt levelében, amelyet eljuttatott Orbán Viktor a Fidesz, Semjén Zsolt a KDNP, valamint Kóka János az SZDSZ elnökéhez is.

Az MDF elnöke szerint ha hozzá hasonlóan a többi ellenzéki párt is deklarálja, hogy nem fogja támogatni, és hatalomban tartani Gyurcsány Ferencet és kisebbségi kormányát, s így ősszel nem szavazza meg a költségvetési törvényt, az a szocialisták számára megfelelő üzenet lesz. Így már most sokat segíthetnének az országnak azzal, hogy fél évvel előrébb hozzák fontos politikai döntéseiket a kisebbségi

Olvasóink írták

 • 5. Kapuvári 2008. május 18. 10:03
  „Jó,értem én!hogy a gyurcsány az általuk addig szidott piacgazdaságból ellopott pénzen gazdagodott meg, meg fasiszta módszereik vannak komcsi létükre,dehát összekeveredett minden itt már!dehát ők akkor is csak komcsik maradnak!”
 • 4. dfwer 2008. május 18. 09:51
  „2. Kommunista??? Hajj de nagy a kommunizmis... Szerintem látogass ki Kínába, esetleg Észak-Koreába... bár ott is csak építgetik a kommnunizmust! A kormányzat minden csak nem baloldali, ha azt mondod, hogy vadkapitalista, akkor még egyet is értek veled. Bár a Fidesz sem éppen jobbos...”
 • 3. Egy lefasisztázott baloldali 2008. május 17. 23:39
  „Ebben a helyzetben már kénytelenek az igazat mondani. Eddig nem volt fontos. Még a kirúgott képviselőket is visszavennék, csak belépne valaki az MDF-be.”
 • 2. Kapuvári 2008. május 17. 12:56
  „Na ki miatt is lett kommunista kormány 2006-ban?akkor tetszett volna cselekedni,nem most pofázni!”
 • 1. Kért Elek 2008. május 17. 09:15
  „Ibike drága ön ,( zsebe megtömésén, ingyen utasain kívül ) mit is csinált miniszterkedése idelyén??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt parkoló autó gyulladt ki Dunaújvárosban

Öt parkoló kocsi gyulladt ki szombaton hajnalban Dunaújvárosban. Az öt kocsiból három teljesen… Tovább olvasom