Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Dávid Ibolya bízik abban, hogy újjáalakulhat az MDF-frakció

Minden akadály elhárult az MDF parlamenti frakciójának újjáalakulása elől - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Dávid Ibolya.
Az MDF elnöke bízik abban, hogy már a jövő héten újjáalakulhat a képviselőcsoport. Katona Kálmán viszont nem tud arról, hogy "elhárultak volna az akadályok".

Dávid Ibolya szerint már csak egy testületi döntésre van szükség, és akkor - reményei szerint - már a következő héten újjáalakulhat az MDF képviselőcsoportja. Katona Kálmán - az egykori MDF frakció tagja - szerint érdekes lenne, ha a párt frakciója Császár Antal és Gyenesei István belépésével alakulna újjá. A politikus a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy abban a frakcióban nem kívánna részt venni. Katona Kálmán hozzátette: Herényi Károlytól egy ultimátumszerű levelet kapott, amelyben az egykori frakcióvezető arra kérte, hogy péntek este 8 óráig nyilatkozzon arról: be kíván-e lépni az újjáalakuló frakcióba. A Független Hírügynökség értesülései szerint hasonló levelet kapott Hock Zoltán és Pettkó András is, ám őket eddig nem sikerült utolérni.

Az MDF parlamenti frakciója március 20-án szűnt meg, miután Csáky András kilépésével 10 fő alá csökkent a párt parlamenti képviselőcsoportjának létszáma. A Házszabály szerint jelenleg két független képviselőnek: Császár Antalnak és Gyenesei Istvánnak van lehetősége átülni az MDF soraiba, így megteremtve az újbóli frakcióalapítást. Ezt a felállást azonban Katona Kálmán nem támogatja.

Olvasóink írták

 • 5. kamera 2009. május 09. 13:56
  „szép erdmény egy 90-es évek rendszerváltó párttól , Ibolyka további sok sikert a pusztitók között pl: Különösen én kisgazda pajtásoddal vidulhattok és élvezhetitek az MSZP-től kapott juttatást a pártok tönkretételéért !”
 • 4. bo 2009. május 08. 17:57
  „monnyon le”
 • 3. trixi11 2009. május 08. 16:24
  „Inkább abban bízzon, hogy a fia nem bukik meg többet droggal való visszaélés miatt!”
 • 2. dodó 2009. május 08. 16:20
  „Újjá alakulhat, de minek?
  Hacsak nem a 80 milkós frakciótámogatásért?”
 • 1. maradando 2009. május 08. 14:47
  „Ibolya asszony újra építkezik !Igaz a vár most is sz@rból készűl ,de nagyobb lesz és szebb mint a régi.De az alapanyag miatt valamivel jobban bűzleni is fog !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy halálos áldozata van a szabolcsi vonatbalesetnek

Egy ember meghalt, egy másikat pedig könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba, miután péntek délben… Tovább olvasom