Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Dávid Ibolya: Bokros Lajos megy Brüsszelbe

Bokros Lajos mandátuma átvétele után kimegy Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe, a képviselői hely állítólagos átadása nincs napirenden az MDF-ben, az erről szóló sajtóhír félretájékoztatás - ezt mondta kedden az Magyar Demokrata Fórum elnöke.
Dávid Ibolya emellett megerősítette korábbi ígéretét, miszerint pártja június 20-i országos gyűlésén bizalmi szavazást kér maga mellett.

A Magyar Hírlap keddi számában azt írta, hogy Bokros Lajos állítólag csak néhány hónapig lesz brüsszeli EP-képviselő, ezután átadja a helyét az MDF európai parlamenti listáján őt követő Habsburg Györgynek. A lap szerint a váltásra azért lesz szükség, mert a volt pénzügyminiszter lenne az MDF húzóembere a következő országgyűlési választásokon is.

Az MDF elnöke a cikkel kapcsolatban azt mondta, hogy Bokros Lajos megy a párt színeiben Brüsszelbe, nem adja át mandátumát Habsburg Györgynek. Dávid Ibolya szerint a Magyar Hírlap folyamatosan hadjáratot folytat az MDF ellen, rendszeresen találgatásokat, fél információkat közöl pártjáról, anélkül, hogy az érintetteket megkérdezték volna. Most sem hívták fel sem Bokros Lajost, sem Habsburg Györgyöt, sem őt magát - tette hozzá.

Dávid Ibolya arra a kérdésre, hogy később a belpolitikai helyzet indokolhatná-e esetleg Bokros Lajos hazahívását, úgy válaszolt: nem akar találgatásokba belemenni, az pedig a következő hetekben, hónapokban dől el, hogyan készül az MDF a 2010-es országgyűlési választásokra.

Az MDF elnöke Habsburg György jövőbeli szerepével kapcsolatban úgy fogalmazott: Habsburg György pártfüggetlen, a kampányban is megőrizte függetlenségét, belpolitikai ügyekben nem vett részt és ezután sem kíván. Az MDF európai ügyekben valamint külpolitikában viszont számít a tapasztalataira, de arról még nem tárgyaltak, hogy ebben a kérdésben pontosan milyen formában kérik javaslatait, véleményét. Dávid Ibolya elmondta még: Bokros Lajostól sem várták el, hogy belépjen a pártba, mert a válság miatt sokkal inkább a szakértelmére van szükség, mint "egyfajta papírozásra."

A pártelnök megerősítette, hogy az MDF június 20-i országos gyűlésén bizalmi szavazást kér maga mellett. Mint mondta: a következő 2 év tele van kihívásokkal, és ezekhez szüksége van a biztos háttérre. Az országos gyűléshez kötődő személyi kérdésekről Dávid Ibolya nem beszélt, csak annyit mondott: házon belül megoldják a belügyeiket.

A politikus elmondta még, hogy az MDF parlamenti frakciójának újjáalakítása most nincs napirenden.

Olvasóink írták

 • 3. madártej 2009. június 10. 11:51
  „A Ványai-Mécs-Bakay trió maradhat még a Torony alatt. Addig se kell más munkát keressenek.:)”
 • 2. trixi11 2009. június 10. 10:08
  „comet
  Én meg úgy tudom, hogy közre játszott a Hit Gyülekezet is..”
 • 1. comet 2009. június 10. 08:52
  „Bokros bekerülését az alacsony részvételi aránynak és a médiák agymosó tevékenységének köszönheti. Ha így vesszük az öt és fél százalék egy olyan választáson aminek értelme is van, könnyen semmivé válhat.
  Ennek ellenére, a tény hogy Bokrost Dávid vissza tudta hozni, önmagában minősíti a magyar politika színvonalát.
  Remélhetőleg az MDF követni fogja a másik kártékony (volt?) pártot a szemeteskosárba. Majd csak letisztul a politika.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötpárti kezdeményezés az élelmiszerkódex kapcsán

Ötpárti egyetértéssel törvényjavaslat készül, illetve több jogszabályt módosítanak annak érdekében,… Tovább olvasom