Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Dávid Ibolya nem hisz a Fidesznek

''Nem hiszek a Fidesznek, mert soha egyetlen velünk kötött megállapodását nem tartotta be.'' - mondta Dávid Ibolya.
Nem hiszek a Fidesznek, mert soha egyetlen velünk kötött megállapodását nem tartotta be, mind a hármat felmondta, egy ilyen párttal pedig az ember meggondolja, hogy mit tesz - nyilatkozta Dávid Ibolya. Orbán Viktor szerint nyilvánvalóvá vált, hogy az MDF feladta a harcot.

Egy biztos választási vereséghez az MDF nem lesz bűnbak, dolgozza végig a Fidesz ezt a kampányt, vállalja a felelősséget a tetteiért, és ne bennünket győzködjön, hanem győzze meg a választókat arról, hogy jobbak, a második forduló éjszakáján pedig meglátjuk, szükség van-e egy lehetséges együttműködésre - mondta Dávid Ibolya a Nap-keltében.

Az elmúlt napok eseményeit értékelve az MDF elnöke azt mondta, Orbán nem fogadta el pártja félreérthetetlen ajánlatát azokról az egyértelmű értékekről és feltételekről, amelyet levelükben megfogalmaztak, azokkal látványosan nem foglalkozott, ehelyett kijelölt délelőtt fél 10-kor egy személyt, aki majd "összegereblyézi az értékeket, és az MDF-nek erre fél 11-kor választ kellett adni, ez pedig komolytalan - fogalmazott a pártelnök.

Nem hiszek a Fidesznek, mert soha egyetlen velünk kötött megállapodását nem tartotta be, mind a hármat felmondta, egy ilyen párttal pedig az ember meggondolja, hogy mit tesz.

Orbán: az MDF feladta a harcot

Az MDF egyértelműen csak ürügyet keres arra, hogy kikerülje a szövetséget, az európai demokráciában ugyanis annál nagyvonalúbb és bizalomteljesebb gesztus, hogy az ő térfelükről választunk egy harmadik embert, már nem létezik - mondta Orbán Viktor a Nap-keltében. Hogy miért nem Dávid Ibolyát jelölték miniszterelnöknek, Orbán úgy válaszolt: azért, hogy ne röhögjék magukat halálra

Most legalább tiszta víz van a pohárban, nyilvánvalóvá vált, hogy az MDF feladta a harcot, nem kíván részt venni a kormányváltásban, de ez még mindig jobb, mintha egymás önbecsülését sértő tárgyalásokba bocsátkozunk - mondta a pártelnök. Most a "kettes számú forgatókönyv" jön, az a helyzet, hogy a Fidesznek egyedül megvan esélye arra, hogy begyűjtse azt a 70 mandátumot, ami ahhoz kell, hogy az MDF-fel együtt sikerüljön a kormányváltás, és ha ez sikerül, ezután kell leülni Dávid Ibolyával és tárgyalni a folytatásról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Írja meg! Címünk: Kisalföld… Tovább olvasom