Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Dávid Ibolya: Nem Orbán Viktor kezét kértem meg

Nem Orbán Viktor kezét kérte meg, hanem az MDF nyújtott kezet a Fidesz felé a szélsőségesek elleni összefogás érdekében - áll Dávid Ibolya hétfői levelében, amelyet Orbán Viktornak címzett.
Az MDF elnöke szombaton tett javaslatot Fidesz elnökének a két párt összefogására annak érdekében, hogy gátat szabjanak a szélsőséges erők térnyerésének. Az MDF elnöke szerint Orbán Viktor félreértette őt, mikor hétfőn újságírók kérdésére azt válaszolta: "Sose voltam még ilyen helyzetben, mindig én kértem meg a hölgyek kezét; még olyan nem volt, aki rám akarta volna magát erőltetni."

Dávid Ibolya szerint miután az Európai Néppárt vezetése is falat húzott a szélsőségesek és a demokratikus, európai erők közé, nem szabad félvállról venni a dolgot. Itt az ideje, hogy felelős politikushoz méltóan kezeljék a szélsőjobb előretörésének kérdését Magyarországon - olvasható a levelben.

Dávid Ibolya levelében kitért arra is: az európai parlamenti választás bebizonyította, hogy a magyarok csalódottak, és változást akarnak, erre pedig megoldást csak a konzervatív MDF és a néppárti Fidesz hozhat. Az MDF elnöke szerint pártja már megmutatta, hogy a mérsékelt, konzervatív utat választja. Most a Fideszen a sor, hogy egyértelművé tegye: elzárkózásával a Néppárt által is elutasított szélsőjobboldal felé, vagy az MDF felé fordul.

Az MDF azt javasolja, hogy hozzanak létre egy olyan munkacsoportot, amelyben a Fidesz és az MDF által delegált szakértők, szociálpolitikusok a szélsőséges erők térnyerésének visszaszorításáért dolgoznak - olvasható a pártelnök levelében.

Olvasóink írták

 • 15. redstar 2009. június 24. 14:53
  „Orbán:"még olyan nem volt, aki rám akarta volna magát erőltetni."
  Hiába, a magyar nők híresen jó ízlésűek...:-))”
 • 14. sőndör 2009. június 24. 12:31
  „Hát, Ibolykának sem kéne éppenséggel politikai prostitúcióval foglalkoynia és akkor Viktorka is nagy valószinüség szerint gálánsabb úriember lenne.”
 • 13. aranka2 2009. június 24. 11:57
  „Tény: A Viktorka ritka modortalan tuskó. Se stílusa, se eleganciája, semmi, ami egy jól nevelt konzervatív politikushoz illenék. Nem is az.”
 • 12. varadipal 2009. június 24. 10:31
  „És lám, mondá az Úr: Tegyetek ilyetén módon, ha egy győztes rendszerváltó pártból gittegyletet óhajtotok csinálni.Szegény Antall többet forog a sírban, mint egy szélerőmű M.Óváron.
  A Jó öreg Hóbagoly is vette már a lapot, és elhúzott délnek, pedíg bírta a hideget/meleget/.”
 • 11. rozator 2009. június 24. 08:38
  „Pedi szép pár lenne...”
 • 10. gyúrcsányahibás 2009. június 23. 13:12
  „1. gyúrcsányahibás
  2. senkit se érdekel Ibó asszony szó szerinti mondandója? (összefogni a szélsőjobb ellen). Föl se merül, hogy komolyan gondolja?”
 • 9. bo 2009. június 23. 08:12
  „Hát bizony nekem erről csak egy vicc jut eszembe:
  Mikor kéri meg a fiú a lány kezét?
  ?????
  Amikor a szája már elfáradt!!!”
 • 8. .suhym. 2009. június 23. 07:20
  „2009-06-22

  MDF: oda az antalli örökség, robognak tovább a dávidi úton
  Már Dávid Ibolya párton belüli ellenfelei sem lepődtek meg azon, hogy az országos gyűlésen botrányos körülmények között hoztak döntéseket. Inkább többen bejelentették, hogy kilépnek a pártból. A küldöttek szerint orwelli körülmények uralkodtak a gyűlésen: a sajtónyilvánosságot kizárták, ajtónálló emberek strigulázták, ki mikor hagyja el az üléstermet. Az első botrányos határozat az elnökről szóló bizalmi szavazás volt, kézfelemeléssel, nyíltan kellett állást foglalni. Többen panaszkodtak: nem tudták, hogy a bizalmi szavazásra emelik fel a kezüket, hiszen nem volt egyértelmű a bejelentés. Ezt követte az új elnökségi tagok megválasztása: Herényi Károly csak három szavazási forduló után kapott bizalmat. Az is napvilágra került, hogy az eddig feltétlen dávidista hírében álló Makay Zsolt választmányi elnök Hock Zoltánnal és Almássy Kornéllal tárgyalt Dávid Ibolya megbuktatásáról. Makayt nem sikerült elérnünk.

  Dávid Ibolya az ülés után kijelentette: a Fidesszel szövetkezne a Jobbik ellen. A Fidesz elutasította "a maroknyira zsugorodott botránypárt" közeledését.
  Pindroch Tamás
  www.magyarhirlap.hu”
 • 7. .suhym. 2009. június 23. 07:13
  „Ibolyka odadörgölőzne, ahonnan esetleg a több manna hullik az ölébe.....
  Egy valamit elfelejtett már, pár évvel ezelőtt, 2006-ban, pontosan ő volt az, aki nem fogadta el a kéznyújtást... Ibolyka, emlékszik még: Bod Péter Ákos...?

  Egyébként, ő aztán csendben maradhatna. amik kiderülnek szép lassan pártjáról és annak, az ő közvetlen közelében lévő tagságáról..hányan is vannak? Herényi, Csapody....és..? Lassan már csak egy triumvirátusból áll a pártja..”
 • 6. sőndör 2009. június 22. 22:34
  „VÁRJATOK CSAK, LEHET EBBŐL MÉG VALAMI, MI VAN HA EBBŐL A FRIGYBŐL SZÜLETIK MEG AZ EGYSÉGES JOBBIK ??????? HEHE”
 • 5. Zejko 2009. június 22. 21:45
  „Pffffffffffff sza.....darabok mind a ketten”
 • 4. gardista33 2009. június 22. 21:39
  „ibojka bokroshoz megy feleségül ,azt hallottam :DDD /tuti/”
 • 3. flexsnake 2009. június 22. 19:58
  „Vicces kis dakota :D”
 • 2. sörpocak 2009. június 22. 19:54
  „Ibolyka! Félti az mdf-t a bukástól? Kell egy szövetséges? Orsós meg úgy elhajtja mint a sicc. Van már elég bázisuk a jobbik ellen, vagy mellett? Mert ugye a jobbik lehet a következő szövetséges, nempedig egy öregek tanácsát alkotó, lepusztult párt.”
 • 1. anglia51 2009. június 22. 19:00
  „Nnnna! Egyik sem a szívem csücske, de ez már kész röhej!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baka András a Legfelsőbb Bíróság új elnöke

Megválasztotta az Országgyűlés hétfőn Baka Andrást a Legfelsőbb Bíróság elnökének. A köztársasági… Tovább olvasom