Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Dávid Ibolya szakmai egyeztetésre invitálta Kóka Jánost

Dávid Ibolya, az MDF elnöke szakmai egyeztetésre invitálja Kóka János SZDSZ-elnököt a középosztály érdekében megfogalmazott javaslataik megvitatására - tudatta az MDF szombaton.
A közlemény emlékeztet, hogy az MDF a magyar középosztályt fenyegető lecsúszás megállítása érdekében dolgozta ki a Középosztály 13 pontja programját, amely a legsürgetőbb problémák megoldására jelentheti a gyógyírt.

Az MDF szerint a Szabad Demokraták Szövetsége a választási kampány, valamint az elmúlt egy év során számos olyan, mindeddig nem teljesített vállalást tett, amely tárgyalási alapként szolgálhat a középosztály érdekében való érdemi munka megkezdése során. Példaként említi a közlemény az SZDSZ-nek az egykulcsos adóra, az állami szféra leépítésére, a párt- és kampányfinanszírozás rendbetételére tett kampányígéreteit.

A Magyar Demokrata Fórum bízik abban, hogy a Kóka János elfogadja a meghívást, és támogatni fogja az MDF-nek a magyar középosztály érdekében megfogalmazott javaslatait.

Az MDF korábban a Fidesz vezetőjét is felkérte, hogy egyeztessenek a középosztályt érintő tizenhárom kérdésről, erre azonban mindeddig nem került sor.

Dávid Ibolya és Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője 2006. december 18-án parlamenti felszólalásában jelentette be, hogy tárgyalást kezdeményez a miniszterelnökkel a középosztály helyzetéről. Az MDF-frakció január végén tárgyalt Gyurcsány Ferenccel a pontokról.

Az MDF javaslatai között szerepel a kamatadó és az örökösödési illeték eltörlése, a bankadó mérséklése, a kampány- és pártfinanszírozás rendszerének átalakítása, valamint a korrupció elleni küzdelem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió forint értékben lopott bicikliket

Közel egymillió forint értékben, csaknem harminc biciklit lopott el az a férfi, akit végre sikerült… Tovább olvasom