Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Dávid Ibolya szerint a Fidesz van az adatgyűjtés mögött

Almássy Kornél nem jelenhet meg a Magyar Demokrata Fórum képviseletében és nem végezhet a frakció nevében munkát, amíg minden kérdésben nem látunk tisztán - jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke.
"Én egyet tudok garantálni, hogy nem jelenhet meg Almássy Kornél az elkövetkező időszakban a Magyar Demokrata Fórum képviseletében és a frakció nevében nem végezhet munkát, amíg minden kérdésben nem látunk tisztán" - mondta a párt elnöke arra a kérdésre, hogy kezdeményezik-e Almássy Kornél kizárását a frakcióból.

Dávid Ibolya az adatgyűjtési ügyről szólva kijelentette: politikustársaitól szolidaritást vár, azt, hogy "amikor a szürke zóna támadja a politikát, egységesen lépjünk föl". Hozzátette: ismert a szürke gazdaság fogalma, és meglátása szerint "van már szürke politizálás is, ami átmenet az üzleti élet és a politika között".

Dávid Ibolya: amikor a szürke zóna támadja a politikát, egységesen lépjünk föl
Dávid Ibolya: amikor a szürke zóna támadja a politikát, egységesen lépjünk föl

Vannak, akik szeretnének

"Vannak üzletemberek, vannak vállalkozók, akik szeretnének a politikára befolyást gyakorolni", egy-egy politikuson vagy egy-egy politikai párton keresztül befolyásolni a politikát - jelentette ki. Mint mondta, szükség lenne az üzleti élet elválasztására a politikától, de a két nagy párt évek óta nem partner a párt- és kampányfinanszírozásról szóló törvény megalkotásában.

Arra a kérdésre, hogy Csányi Sándor üzletember lehet-e olyan személy, mint akinek érdekében áll beleszólni a politikába, kijelentette: "biztos, hogy ő a legnagyobb név ebben, de azt hiszem, hogy a legkisebb szerepe volt ebben".

Tombor és Stumpf

"Sokkal érdekesebb a másik két szereplő, az egyik Tombor András, a másik Stumpf István szerepe" - mondta. Hozzátette: "az ügynek ma nincs olyan szereplője, aki ne a Fideszhez kötődne".

"Stumpf István a Fidesz-kormányban volt kancelláriaminiszter, azóta is jó kapcsolatokat ápol a Fidesszel. Tombor Anrás, aki akkor a 2000-2002 között Orbán Viktor külpolitikai tanácsadója, Fidesz-közeli ember, sőt főtisztviselő volt. Horváth József (az UD Vagyonvédelmi Zrt. vezetője, egyik tulajdonosa), aki maga azt mondja, hogy ez nem az ő személye vagy a cége elleni támadás, hanem a Fidesz elleni támadás.

Összeesküvés

Aztán, ha jól megnéztem az elmúlt két hónapot, a jobboldali média, a Fidesz-média egy olyan háttérrel vonult be emögé, ami a kiszivárogtatástól, kiszínezéstől kezdve sok mindent felhasznált. És van még egy a sorban, a Századvég elemzései. Az elmúlt két hónapban számtalan olyan elemzést és kutatást láttam, ami nyílt politikai állásfoglalás volt" - magyarázta. Véleménye szerint ami történt, az "egy jól megkomponált folyamat volt, amit kívülről elég sokan támogattak".

A politikus hozzátette: szerinte a nyilvánosságra került hanganyag "nagyon sok mindenre rávilágított".

"Van egy üzletember, aki azt mondja, hogy információkat akar gyűjteni az MDF elnöke ellen egy másik elnökjelölt érdekében, váltást kellene elérni az MDF-ben. Emögött áll egy volt fideszes politikus, aki ezt pénzeli" - tette hozzá. Közölte: azért fordult az ügyészséghez, hogy mielőbb kiderüljön, mi volt a célja a megfigyelési ügynek.

Stumpfnak nincs köze

A műsorban Stumpf István visszautasította, hogy bármi köze lenne az ügyhöz; felháborítja, hogy belekeverték a történtekbe. Ügyvédje útján jogi lépéseket tervez, hogy elégtételt kapjon.

Stumpf István szerint Dávid Ibolya indirekt módon őt is megvádolta, hogy illegális eszközökkel adatokat gyűjtött az MDF elnökéről.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. "Római..." 2008. szeptember 15. 22:11
  „Római mondás:(nem szó szerint)
  Az van az "adatgyűjtögetök" mögött , aki(-k) a legtöbb hasznot fogja majd ebből húzni...!!!

  Hát nem egyszerű...?”
 • 43. Humgor 2008. szeptember 15. 21:12
  „Kedves D. Ervin!

  Hajdan volt egy nagy párt, Magyar Demokrata Fórum névem
  Azután kvállt belöle egy MIEP nevű párt.
  Azután kilépett belöle egy MDNP nevű párt.
  Azután kilépett egy csomo ember és átűlt a Fideszbe.

  Neked meg egy sztori (bár én nem tudok úgy cigányozni, ahogy ti balosok)

  Az egér és az elefánt mennák át a hídon, mire megszólal az egér:
  - Hallod elefánt, hogy dübörgünk?
  Ja és a Tisztelet Társasága?”
 • 42. kaélap 2008. szeptember 15. 21:06
  „Gazella

  Látod, nagyon igazad van, Te már kapizsgálod a lényeget. És még egyszer olvasd végig a konteket, nézd meg, hogy hányan kezdik maguktól dicsérni a jobb oldalon Orbán Viktor.

  Mindig a balosok hozzák elő, és az MSZP nagyon ügyes ezt ki is használja, hiszen erre már húsz éve építhetnek, mert a jobb oldalon nem változnak olyan gyorsan az emeberk, mint ahogy a balon változtak”
 • 41. D. Ervin 2008. szeptember 15. 20:37
  „A rendőr találkozik a cigánnyal, megkérdezi tőle, hová mész Kiskolompár, mire ő: milyen libát?
  Ez történt ebben az ügyben is! Csak a tények szeretete íratja le velem, hogy először Demeter Ervin hozta szóba, hogy a Fidesznek nincs köze az egészhez.
  A megélhetési, MDF-et eláruló, megélhetésipolitikus D. Ervin!!!”
 • 40. referendCIA 2008. szeptember 15. 20:21
  „Van itt néhány olyan hozzászóló, aki hivatalból űzi az ipart.”
 • 39. Ekerö 2008. szeptember 15. 19:58
  „Kelepelek, figyelj csak sok balos szavazna a fideszre, ha elzavarnatok vegre a sokszor bukott Orban vajdatokat. Amit a fidesz muvel az ugyanaz amit az mszp csak az egyik voros a masik sarga, de mindaketto hanyadek!”
 • 38. tora 2008. szeptember 15. 18:18
  „Azám, hazám! Hol lehet ilyet megcsinálni, mint az mdfben, hogy bemegy egy néhány különleges alak és odavisz egy technikai cuccot, amivellenyomatja a mobilokat?”
 • 37. Gazella 2008. szeptember 15. 18:05
  „Tisztel kaélap!
  Tudod mi a megdöbbentő?! Ez a fanatikus Orbán imádat, mint a nemzetmentő hős, amit itt előadtok. De ez a ti dolgotok, szeressétek csak... oszt jónapot!

  Legyen inkább egy a cél: hajrá Magyarország!
  DE jobbos és balos diktátorok nélkül!!!!!!!!!!!!

  Nos, ez hogy tetszik?!”
 • 36. kaélap 2008. szeptember 15. 17:48
  „Sziasztok!


  Tudjátok, mi a megdöbbentő?

  Önmagától egyetlen kommentező sem kezdte el dicsérni a jobb oldalt (az igazit) hozott fel dolgokat kezdett el bizonygatni.

  Orbán Viktot nevét- előszőr- csak a balosok hozták végig fel.

  Kezdem azt hinni, valami becsípődése van a vörös bandának, hogy csak ennyit ér az életük, hogy minden kérdésre Orbán a válasz.

  Egyszer jó ki fog veletek szúrni a Fidesz, mert hirtelen pl. egy Kósát fogja a miniszterenöki szék felé nyomni, Ti meg hirtelen illyedtetekben megszavazzátok, mert Orbánt figyelitek akkor is.

  Nem fárasztó?”
 • 35. hp 2008. szeptember 15. 17:42
  „Kedves "Hagyjuk már azt a ki mögött ki áll, üldözési mániás szöveget!"

  Mdf különcsége, normálissága jön be neked?

  Szavazz rájuk.

  Apropó válaszolnál arra, hogy ki a Tisztelet Társasága? Mert eddig egy MDF-es fun, sem írt erről....”
 • 34. Én is tudok a nicknévbe írni, ahogy ahogy a Vörös csillag Örs kis üttőröi 2008. szeptember 15. 17:40
  „nagyon is :)”
 • 33. Humgor 2008. szeptember 15. 17:37
  „Kedves Baba999!

  Ez a hangnem Téged minősít, és jelzi, hogy mennyire lehet Veled (veletek) értelmesen vitatkozni.

  "Azóta a költségvetést gatyába rázták, és a kemény meló elvégzése után a számító Fidesz be is jelentkezett, hogy most már szívesen átvennék ők a kormányzást."
  Te melyik országban élsz? Rendben van a magyar költségvetés?

  Ha egy cégnél egy részlegvezetőről kiderül egy kiszivárgott felvételen, amint ezt mondja:
  -hazudtunk két évig
  -ugy tettünk, mintha dolgoznánk, közben nem csináltunk semmit,
  -megtévesztettük a kontrilingot
  a-kkor a baj, hogy ekkora böszmeséget még Európában más részlegvezető nem csinált

  Ezek után Te még behívód és tovább pátyolgatod. Ez vagy Te.

  Jobb helyeken már rég kirugták volna. De a KÁDÁR ZRT-ben ez mehet tovább.”
 • 32. Hagyjuk már azt a ki mögött ki áll, üldözési mániás szöveget! 2008. szeptember 15. 17:01
  „- Miről ismerszik meg a jobboldali?
  - Azt képzeli, hogy mindig minden mögött az MSZP áll.


  El kellene kezdeni létezni és nyitott szemmel járni. Sokszázezer ember van aki tojik a fideszes rémálmokra, Orbán Viktor és csipet csapata (Semjén, Kövér, Simicska, brrrrr) újabb és újabb álruhás (hol libsik, hol keresztények, hol nemzetiek, hol radikálisok, hol békülékenyek, hol melósbarátok, hol panelprolizók) kísérleteire és egyúttal esetleg már az SZDSZ-ben vagy MSZP-ben is csalódtak és IGEN, pl. az MDF különcsége, normálissága jön be nekik.”
 • 31. Baba999 2008. szeptember 15. 16:58
  „" Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi."


  Azóta a költségvetést gatyába rázták, és a kemény meló elvégzése után a számító Fidesz be is jelentkezett, hogy most már szívesen átvennék ők a kormányzást. :D Hahaha... mint Bokros Lajos programja után?! Na neeee, kedves fidesz takarodj a helyedre, az ellenzéki sorokba, ahova a magyar emberek többsége küldött titeket és várjatok 2010-ig. Akkor majd jöhettek, ha kaptok többséget de nem ám előrehozott, statáriális, vész-, meg egyéb választásokon hanem alkotmányos, rendes parlamenti választásokon!”
 • 30. zeusz 2008. szeptember 15. 16:56
  „Ibolyunk mögött pedig az MSZP áll régóta.,,”
 • 29. Lapát 2008. szeptember 15. 16:18
  „idézet a nagy bloggertől.

  ,,Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi."
  ,,Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt."”
 • 28. Humgor 2008. szeptember 15. 16:15
  „FFFF!

  "23-as.Becstelen a Fidesz játéka!Ez sajnos így igaz."

  Ezt tudjátok. Ennyi. Tanultátok. Megegyezés programja. Senki nem írta alá, de hívjuk már megegyezésnek. és aki nem írja alá, az nem hajlandó megegyezni. Mint az munkásőr oviban. Mondok valamit, és az úgy van. Nagyon is.

  Becstelen a Fidesz játéka? Az ég atta világon, semmi nem bizonyítja, hogy a Fidesz van a lehallgatás mögött, de már szajkozzátok. 3 millió román, nem lesz gázáremelés, szlovák terroristák, a Fidesz lehallgatja az MDF-et. Szajkozzátok.
  Komolyan, ha Szijjártó Péter poloskázta volna be Dávid Ibolya házát, az sem érdekelne.

  És a Tisztelet Társasága? Senki nem tudott még váaszólni. Mert Te sem tudod, mi az.

  Látens jobbosok vagytok, rá vagytok izgulva Orbán Viktorra...Én úgy nézem.

  Hogy segít az MDF az MSZPnek azzal, hogy nincs ott a szavazáson? (Ezt egyébként Horn Gábor, SZDSZ nyilatkozta) Gondolj már utánna egy kicsit..... Igenek, nemek aránya, a részt vevők száma.....stb. Vagy tényleg magyarázzam?

  Igen, igazad van. Annyira becstelen a Fidesz játéka, hogy csak na. Nagyon is. Annyira, hogy most már az SZDSZ-t is kiszorította a koalícióból. Bizony.....

  Érdekes, ezt magyarázzátok már meg, hogy ez miért történt, hogy már a saját koalíciós partnere is pattant?”
 • 27. trainman 2008. szeptember 15. 16:05
  „FFF!A Fidesz frakció csak akkor vonul ki,ha Gyurcsány beszél!A szavazásnál ott vannak!Azért ez így kicsit más!Ugye?”
 • 26. FFFF 2008. szeptember 15. 15:54
  „Humgor!"Szavazáskor nem jelenlét a parlamentben.( Így segítve az MSZP-t)"Ezzel hogy segíti az MSZP-t? És a kivonulós az a Fidesz nem Pedig az MDF.Vagy nem Így van?
  23-as.Becstelen a Fidesz játéka!Ez sajnos így igaz.”
 • 25. Humgor 2008. szeptember 15. 15:52
  „"Becstelen a Fidesz játéka! 2008.09.15. 14:53 "

  Szeretem az ilyen "balos" hozzászolásokat, mert ezek már rögtön mínsőítik a hozzászolót.

  Semmi értelmes köszönönés, vagy név, rögtön szögezzük le, hogy becstelen a Fidesz játéka. MInt a nagy böszme tanítómester róigmusai:
  3 millió román, nem lész gázáremelés, stb.


  Tényelg ez a legnagyobb gondja, most az országnak, hogy Dávid Ibolya azt mondta, hogy a Fidesz, sőt szerinte személyesen Orbán Viktor lehallgatja? Komolyan nem érdekel, ha maga semlyén Zsolt ülne a hokedlin az alagsorban és jegyzetelni Dávid I. szavait.

  Megy a maszatolás.

  Elenszenves Semjén? Jogod van hozzá, de azt tudd meg, hogy több vidéki vidámparkban Lendvai Ildikó képével kontráz a szellemvasút, és Hiller van kinn a fogászatokon, elrentettő példaként Matiz bácsi mellett.

  De tényleg ez számít?

  Reklamáltad, hogy jobb oldalon nincsennek pártok, mert a Fidesz beadálta őket? Írd már ide lsz a parlamenti-baloldali pártokat.

  Ja és ha nincs az MDF Katonával, akkor Demszky már csak az orrát dúrja, nem a 4-es metrót....

  És mi jogon szövegelsz itt arról, hogy bárki is hányszir és hova jár templomba?

  Látens jobbos vagy? Álandóan Orbánt figyeled? Ki ő neked?

  6 éve az MSZP kormányozott koalícióban az SZDSZ-el. Ők. Senki más. Nem Orbán Viktor, nem Mickey Egér, vagy az Üzbég tyúktenyésztők.”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új adót vetnek ki a távhőtámogatás miatt

Extra adót vetne ki a kormány az energiaszolgáltató cégekre a távhőtámogatás finanszírozására. Tovább olvasom