Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 8°C | 23°C Még több cikk.

Dávid Ibolya szerint a mellébeszélés kora lejárt

Nem az a legfontosabb kérdés, hogy hívják a miniszterelnököt, hanem az, hogy milyen programot valósít meg azért, hogy segítsen az ország gondjain - mondta Dávid Ibolya, az MDF szombati EP-kampánynyitó rendezvényén.
A pártelnök szerint sem az MSZP, sem a Fidesz nem képes józan és felelős fordulat végrehajtására Magyarországon. Dávid Ibolya közölte, hogy a legnagyobb ellenzéki párt nem hajlandó közreműködni a válságkezelésben, hisz a mai napig nem fogalmazott meg konkrét javaslatokat, nincs programja. A Fidesz abban érdekelt, hogy a kormánypárt "béna kacsaként vigye el a balhét" 2010-ig - mondta a pártelnök.

Dávid Ibolya szerint a kisebbségi kormánypárt és a tehetetlen ellenzék egyaránt felelős a kialakult helyzetért. Régóta nincs politikai szándék az ellenzék soraiban arra, hogy a működőképesség irányába lendítse a kabinetet; a Fidesz a totális tagadás kényelmes pozíciójába helyezkedett, és az előrehozott választásokon kívül semmi mást nem hallani tőle. Nincs elképzelésük arról, hogyan kellene úrrá lenni a válságon, hisz nincs számokkal alátámasztott, alternatív javaslatcsomagjuk a helyzet kezelésére - fejtette ki a pártelnök.

Dávid Ibolya szerint mára két választás maradt: a Fidesz vagy az MDF. A legnagyobb ellenzéki párt "siralmas verbunkos tánca" azonban szerinte rávilágított, hogy a Fidesz napról napra iratkozik le a komoly politikaformáló erők listájáról. A programnélküliség és a könnyű álmok pártja azt hiteti el az emberekkel, hogy buktatók nélkül képes átvezetni az országot ezeken a vészterhes időkön, de az adócsökkentésen kívül semmilyen kézzelfogható tervvel nem volt képes előállni - fogalmazott. A "mesebeszéd" folytatása helyett Dávid Ibolya szerint őszinteségre van szükség, hisz az emberek már jól tudják, mindenképpen megszorítások várnak rájuk és családjukra.

Ha a helyzet úgy hozza, az MDF bátran áll az előrehozott választások elé, hisz őszinte és felelős reformpolitikát képvisel, konzervatív válságkezelő programmal és egy valódi válságkezelő szakemberrel - mondta. Dávid Ibolya szerint ez az egyetlen valódi alternatíva; a mellébeszélés kora lejárt, a populista ígéretek helyett egyre többen vágynak őszinteségre - fogalmazott. Dávid Ibolya elismerte, a kivezető út nem lesz sima, de van kiút a válságból; Bokros Lajos személye a garancia erre - tette hozzá.

A kampánynyitó rendezvény után tartott sajtótájékoztatón Dávid Ibolya elmondta: a miniszterelnök személye, illetve a kormányváltás kapcsán kialakult vita kulcsa a parlamenti többség kezében van, az ellenzék soraiban azonban úgy tűnik, nincs meg a politikai szándék a megegyezésre. Az MDF már korábban is javasolta a parlament feloszlatását, de leszavazták, és "iszonyú károk" árán folytatódott a színjáték - mondta. Az MDF elnöke szerint most a kormánypárt térfelén a labda. A Demokrata Fórum a jelenlegi helyzetben nem kezdeményez újabb tárgyalásokat, hisz ebben a szakaszban már nincs szerepe - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 9. Boytronic 2009. március 29. 14:50
  „Háááát kedves pártelnökasszony,valahogy kissé ambivalens ez a kijelentés a kegyed szájából...!!”
 • 8. zoltanz 2009. március 29. 14:45
  „Ezek az üres szócséplések a direkt marketing rendezvényt juttatják eszembe. Önfényező ömlengések, a piac összes többi választékának lemocskolása.
  Ne merészelje senki azt ugatni nekem, hogy a én érdekemben, hogy csak ő és csak most és csak csak csak, ha az egész duma egy rohadt agymosás és arról szól hogy az a másik micsoda görény.
  Vonatkozik ez minden ilyen típusú szónoklatra.
  Majd csápolok ha hajtanom kell a szúnyogokat, legyeket. Addig meg maradjon a kar-inti díj.”
 • 7. trixi11 2009. március 29. 10:29
  „Most látom 2002-t írtam 2006 helyett.”
 • 6. garbon 2009. március 29. 10:27
  „Az beszél akinek a háza ég.”
 • 5. spiler 2009. március 29. 07:45
  „HA EZ IGY VAN AKKOR PÁ-PÁ-IBOLYKA!!!!!!!!”
 • 4. mocskos 2009. március 29. 04:54
  „Jobban tenne ez a koponyegforgato majom ,ha kussolna a pofajat mert a hazugsag verseny 2.-ik helyezettje! Nagyon szeretne a fideszt,ha ot nevezne meg a posztra.Ha ha ha rohog a vakbelem!”
 • 3. viccmail 2009. március 29. 00:40
  „Kedves d ibolyka így igaz VÉGE a mellébeszélésnek , úgyhogy kusssss!”
 • 2. trixi11 2009. március 28. 19:55
  „Akkor itt az idő Ibolyka, hogy befogd a kicsi szád! Inkább mesélj arról miért kellet a 2002-es kampány idején hirtelen Ausztráliába utazni!????”
 • 1. waterbear 2009. március 28. 18:40
  „Kedves Múmia.... ezért a mostani helyzetért a kormány a felelős...összességében, nem pedig pártok alapján!
  És mintha az MDF is benne lenne ebben a biliben, legfeljebb nem tett annyit bele.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bokros nem fogadja el a kormányfő-jelöltséget

Szóba sem kerül, hogy elfogadja a miniszterelnök-jelöltséget - mondta Bokros Lajos, az MDF szombati… Tovább olvasom