Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Dávid szerint a jobboldal veszítette el a választásokat

Dávid Ibolya MDF-elnök szerint nem a koalíció nyert, hanem a jobboldal vesztett a választásokon. A politikus egy hétfő reggeli tévéműsorban beszélt a vereség okáról, amely szerinte a Fidesz politizálása, "amely nem járható út".
Ezt a választást nem a koalíció nyerte meg, hanem az ellenzék vesztette el - mondta a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában hétfőn reggel Dávid Ibolya. A Magyar Demokrata Fórum elnöke szerint ennek fő oka a Fidesz elmúlt négy évi politizálása, "amely nem járható út". A Fidesz messze került a magyar és az európai hagyományoktól, és olyan vakvágányra futott, "ahol nem voltak válaszok".

"Egy jobboldali párt nem lehet tőkeellenes, magántulajdon-ellenes, külföldellenes, nem kokettálhat a szélsőségekkel, nem lehet bankellenes" - mondta Dávid Ibolya. Beszélt arról is, hogy a Fidesz és az MDF komoly ellentmondásba keveredett egymással a programok szintjén is. A demokrata fórum nyolcpontos levélének, amit a Fidesz elnökének írt, az volt a célja, hogy a két párt próbálja meg tisztázni a programok elvi alapjait, mert az MDF az elvekben nem tudott közösséget vállalni a Fidesszel. A Fidesz értékrendje "beazonosíthatatlan" volt, amire - mondta a párt elnöke - lehet embereket találni, de amelyre nem lehet programot építeni.

Dávid Ibolya az interjúban nem zárta ki, hogy az új parlamentben a Kereszténydemokrata Párt önálló frakciót alakít, sőt, szerinte még a Nemzeti Fórum (az MDF-ből korábban kivált képviselők csoportja) is követheti példájukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lomtalanítás

Dunasziget. A községben holnap reggel 7 órától lomtalanítás lesz. A szervezők arra kérik a lakókat,… Tovább olvasom