Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

De hol van a Petőfi- szobor?

Hol van Petőfi Sándor szobra? A szakemberek állítják: jó helyen. Az alkotás zárt területen várja, hogy visszakerülhessen az ígéretek szerint megszépülő térre.
A Petőfi téri mélygarázsépítés munkálatait kerítés takarja a szemünk elől. Azt is kevesen látták, amikor Petőfi Sándor szobrát leemelték talapzatáról és elszállították. Lisztes István 1974-ben készült alkotása pihen, amíg a költőről nevezett tér alatt elkészül a mélygarázs. A városban és környékén az elmúlt hónapokban több köztéri szobor eltűnése is felborzolta a kedélyeket, ezért most annak jártunk utána, biztonságban van-e a soproni Petőfi.
Kelemen Imre, a Sopron Holding zrt. ingatlangazdálkodási divíziójának vezetője érdeklődésünkre elárulta ugyan, hogy hová került a szobor, de ezt biztonsága érdekében nem írjuk le. A lényeg, hogy zárt, védett területen van, ahová daruval be sem lehet menni. A bronzalak egyébként fekszik és nincs betakarva – de hát ilyen a szobrok sorsa...
S hogy mit hoz a jövő Petőfinek? Kerekes Attila városi főmérnök elmondta, a tér munkálatainak befejezését követően a tervek szerint a szobor visszakerül a térre, ahol megújult talapzatot kap majd egy alapos tisztítás után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küszöbön a megszorító csomag

Szeptemberben és októberben lép hatályba az adó- és illetékmódosítások jelentős része. Szeptembertől… Tovább olvasom