Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Debreceni Ítélőtábla: orvosok a vádlottak padján

A Debreceni Ítélőtáblán pénteken megkezdődött a vesztegetés és más bűncselekmények miatt eljárás alá vont személyek büntetőpere; a vádlottak közt számos orvos van, akik az elsőfokú bíróság megállapítása szerint pénzt fogadtak el azért, hogy valótlan szakértői véleményeket készítsenek betegek állapotáról, így segítve őket rokkantsági nyugdíjhoz - közölte Koszta János, a táblabíróság sajtótitkára.
A vádirat szerint volt, akit jogosulatlanul küldtek rokkantsági nyugdíjba, volt akinél az illető rokkantságának mértékét túlozták el - tette hozzá.

Elmondta azt is: két vádlott védője bizonyítási indítvánnyal fordult a bírósághoz, azzal, hogy a vádlottak ismételt igazságügyi orvos szakértői vizsgálatát rendelje el; mindezt azért, mert a vádlottak ilyen jellegű vizsgálata 2007-ben ugyan már megtörtént, de az egyik védő szerint ügyfelének romlott az egészségi állapota, beszűkült a börtöntűrő képessége, ami nyomatékos enyhítő körülmény lehet.

A Balla Lajos tanácselnök vezette büntetőtanács rövid szünet után végzést hirdetett ki, amelyben a XII. rendű és a XIII. rendű vádlottak ügyét a jelen eljárástól elkülönítette és a bizonyítási indítvány szerinti szakértői bizonyítást rendelt el. E két vádlott ügyében a szakértői vélemények beérkezését követően fog majd tárgyalást kitűzni az ítélőtábla, a többi vádlott esetében viszont hétfőn perbeszédekkel folytatódik a büntetőeljárás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétezer tonna cukrot dob piacra az állam

Fazekas Sándor a vidékfejlesztési miniszter bejelentette, hogy az állami tartalékból 2 millió… Tovább olvasom