Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Debreceni közgyűlés: kitüntették Risztov Évát

A hagyományokhoz híven október 23-án, ünnepi közgyűlés keretében adták át Debrecenben a helyi kulturális- és sportéletben, valamint a város fejlesztésében maradandót alkotó személyiségeknek a Csokonai-, Hatvani- és Hajós Alfréd-díjakat; mások mellett Risztov Éva, a londoni olimpián aranyérmet szerzett úszó is kitüntetést vehetett át Kósa Lajostól, Debrecen polgármesterétől.
A kulturális élet, az irodalom, a művészetek terén kimagasló alkotótevékenységért, a társadalomtudományok, a közművelődés területén éveken keresztül maradandó értékeket teremtő kiemelkedő munkáért, valamint az átfogó életmű elismeréseként adományozható Csokonai-díjat az idén a debreceni Kölcsey Kórus, E. Lakatos Aranka szobrászművész és Tar Károlyné népművelő kapta.

A Hatvani-díjat Debrecen közgyűlése azoknak adományozza, akik a város fejlesztése érdekében a természettudományok, a gazdasági élet, az egészségügy, a szociális tevékenység, az idegenforgalom és a környezetvédelem területén kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki, valamint átfogó életmű elismeréseként ítélik oda. Ebben az évben a Hatvani-díjat Hegedűs Csaba egyetemi tanárnak, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma Fogorvostudományi Kara dékánjának adományozták.

Az 1995-ben alapított Hajós Alfréd-díjat a versenysportban, a szabadidősportban és az utánpótlás-nevelésben, a sportvezetői, edzői szakterületen magas színvonalú munkát végzőknek, azon sportolóknak, illetve sportvezetőknek adományozzák, akik kimagasló eredményeket értek el, illetve a testnevelés és diáksport területén éveken keresztül kiemelkedő sportszakmai, oktató tevékenységet fejtettek ki, maradandó értékeket teremtettek. A közgyűlés Hajós Alfréd-díjban részesítette Csősz Imrét, aki 1992-ben, a barcelonai olimpián cselgáncsban bronzérmes lett, illetve Risztov Évát, aki az idei londoni olimpián a 10 kilométeres nyílt vízi úszásban aranyérmet szerzett.

A kitüntetéseket Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere adta át, röviden méltatva a díjazottakat.

Olvasóink írták

 • 4. deszkás 2012. október 25. 09:34
  „MACI! Igazad van megtisztították:van viszont-nem egy!- százmilliós fizetésű önkormi cégvezető.”
 • 3. M.Aurelius 2012. október 24. 20:21
  „Ja, itt tiszta úszó bajnok van, akik még a medencét is két részletben ússzák át, vagy csak keresztbe ! XD
  Fuldokolva, persze!
  Szememben a legnagyobb teljesítményű olimpiai aranyérem !”
 • 2. queenmargareth1 2012. október 23. 19:52
  „1, de gyagya vagy!
  Gratulálok Évinek!”
 • 1. maci53 2012. október 23. 15:09
  „Debrecen,egy igazi magyar város,megtisztították a posztkommunistáktól.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy Attila: a demokráciát nem elég kivívni, azért mindig küzdeni kell

Mesterházy Attila szerint az 1956-os forradalom és szabadságharc mai üzenete, hogy a szabadságot és… Tovább olvasom