Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Debütált a Windows 2003 Server

A Microsoft az időeltolodás miatt először Ausztráliában jelentette be hivatalosan a Windows Server 2003 operációs rendszert, amely jelentős költségcsökkentést, illetve drasztikus hatékonyság növekedést ígér a társaságok számára.
Steve Vamos, a Microsoft Australia igazgatója az új Windows Server 2003 újdonságaira hívta fel a figyelmet, és a Windows NT 4.0-hoz hasonlítva akár 30 százalékot is elérő növekedést ígért a vállalatok számára a szerver infrastruktúra hatékonyságában 50 százalékkal alacsonyabb költségek, valamint nyolcszor kevesebb üzemen kívül töltött idő mellett.
Vamos, aki egyébként nem is tagadta, hogy a Windows Server 2003-mal a Windows NT 4.0 felhasználókat szeretné váltásra ösztönözni a társaság úgy véli, a vállalatok IT költségvetéseinek akár 70 százalékát is felemészthetik a karbantartási költségek, lecsökkentve ezzel az új megoldások vásárlására fordítható összeget. A vezető szerint az új Windows Server 2003 ezt az arányt 20 százalékra csökkenti.
Calum Russell, a Microsoft IT infrastruktúrával foglalkozó marketingmenedzsere úgy véli, egy év alatt a vállalati ügyfelek 20 - 30 százaléka térhet át az új operációs rendszerre. A vezető ugyanakkor nem kívánta közölni a társaság várakozásait. Az elemzők hozzávetőleg 12 százalékos alkalmazási arányra számítnak az első egy évben.
A Windows Server 2003 egyébként már a megjelenés előtt is nagy népszerűségnek örvendett. A még ki sem adott operációs rendszernek egyrészt a NetCraft elemzése szerint látványosan növekedik a piaci részesedése, másrészt ˝kiszivárgott˝ a hozzá való ˝corporate˝ kulcs, amellyel a termék 3 változata aktiválás nélkül használható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi rábás az új vezér

Az elmúlt évet több mint négymilliárd forintos veszteséggel zárta a győri Rába rt. - hangzott el a… Tovább olvasom