Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

December 1-től lesz Molnár Csaba az új közlekedési miniszter

A tervek szerint december 1-én teszi le a miniszteri esküt Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter-jelölt. Ezt Molnár Csaba nyilatkozta a Független Hírügynökségnek szerdán, miután találkozott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, aki hivatalosan is felkérte miniszternek.
A terveiről beszélve a szocialista politikus elmondta: a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) felügyelete alá nagyon sok terület tartozik és ő egyelőre még csak egyeztet a teendőkről Szabó Pál jelenlegi miniszterrel és Puch Lászlóval a KHEM államtitkárával. Molnár Csaba hangsúlyozta: a közlekedés területén a MÁV-ot és a Volán-társaságokat, energetikában a Nabucco gázvezeték megépítését, hírközlésben pedig a Magyar Posta kezelését tartja legfontosabb feladatának, konkrét terveit azonban csak a jövő heti bizottsági meghallgatásán tudja ismertetni.

Szabó Pál jelenlegi közlekedési miniszter október 6-án a Monorierdőnél bekövetkezett, négy halálos áldozatot követelő vonatbaleset miatt mondott le. Molnár Csaba erre utalva elmondta: a konkrét esetről kiderült, hogy emberi mulasztás történt, tehát a rendszer nem felelős a balesetért. A miniszter-jelölt szerint ennek ellenére "nagyon szép emberi gesztus Szabó Pál részéről, hogy ha nem is szakmai, de erkölcsi felelősséget vállalt ezért a katasztrófáért." Molnár Csaba szerint a MÁV, a BKV és a Volán-társaságok esetében a következő időszakban kiemelt szerepe lesz az uniós forrásokból megvalósítható közlekedésbiztonsági fejlesztéseknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdődött a szakmai stáb felkészítése az EU-elnökségre

Szerdán megkezdődött a magyar EU-elnökségi feladatok ellátásához szükséges uniós szakmai… Tovább olvasom