Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

December 17-én lesz az időközi választás

Völcsejen és Sopronhorpácson a választópolgárok december 17-én ismételten az urnákhoz járulnak. Völcsejen polgármestert, Sopronhorpácson pedig képviselő-testületet választanak.
Térségünkben két településen időközi választást tartanak. Völcsejen szavazategyenlőség miatt nem tudtak eredményt hirdetni, Sopronhorpácson pedig nem lehetett megtartani a voksolást, mert kevesebben indultak, mint ahány tagja van a képviselő-testületnek.
Völcsejen december 17-én időközi polgármester-választás lesz. Eredetileg hárman indultak a faluvezetői tisztségért – Nagy Gyula, Szőke Attila és Kiss Csaba –, de két induló, Nagy és Szőke 111–111 voksot kapott. Lukács Antalné, a választási iroda vezetője lapunknak elmondta, november 24-én 16 óráig van idejük az indulni szándékozóknak, hogy összegyűjtsék a megfelelő számú ajánlószelvényt. Az újbóli megméretésen bárki elindulhat a polgármesteri posztért, azok is, akik az október elsejei választáson nem jelöltették magukat. A választás időpontja előtt 58 nappal, vagyis napokon belül kiküldik az értesítőket és az ajánlószelvényeket.
– A választói névjegyzéket a jövő héten függesztjük ki – tette hozzá az iroda vezetője. – A lakosság észrevételeit, megjegyzéseit a körjegyzőségi irodákban, azaz Völcsejen és Lövőn is megtehetik. A választásra jogosultak száma jelenleg 327 fő.
Sopronhorpácson a polgármester-választás eredményes volt. Talabér Jenőnek ugyan volt kihívója Bagócsi József személyében, de a régi faluvezetőnek sikerült megtartania hivatalát. Képviselőkre azonban nem szavazhattak, mert a választást megelőző napon visszalépett az egyik jelölt. Így a minimális hét helyett hatra csökkent az indulók száma. Az időközi választás időpontja Sopronhorpácson is december 17. Az eljárás és a határidők is azonosak a völcsejivel. A választásra jogosultak száma 656 fő. Czupy Jánosné, a helyi választási iroda vezetője elmondta, a képviselő-testület megbízatása meghosszabbodik az időközi választás napjáig. A jogszabály értelmében a hivatalban maradt testület döntési jogköre nem csökkent, tehát bármilyen határozatot meghozhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harc a mellrák ellen

Egész napos tájékoztató és figyelemfelkeltő rendezvényt tartott a nagyközönség számára a Lánchíd… Tovább olvasom