Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

December végére elkészülnek az Országgyűlési Őrség díszegyenruhái

A már kész egyenruhákat egyelőre a műhelyben dolgozókon és a gazdájukon kívül senki sem láthatja - írta a Magyar Hírlap.
December végére elkészülnek a január elsejétől felálló Országgyűlési Őrség díszegyenruhái, a nemzeti hagyományokat tükröző viseletet a veszprémi Méretes Szabóságban varrják - számol be róla a Magyar Hírlap.

A lap szombati száma szerint összesen háromszázötven társasági öltönyt és kosztümöt készítenek, pontosan a viselőjére szabva. Tóth István szabómester szerint ez nagyon fontos, ha sehol nincs egyetlen milliméter eltérés sem, akkor lesz a viselet igazán katonás, tekintélyt parancsoló.

A már kész egyenruhákat egyelőre a műhelyben dolgozókon és a gazdájukon kívül senki sem láthatja. Készítőik is titoktartásra kötelezettek, ezért csak annyit árulhattak el, hogy egyedi megjelenésűek. Elegánsak és a hagyományokat követik. Az alapszínük méregzöld, a szegélyek bordók. Díszítőelemeik és vállrátéteik aranyszínűek.

A szabóság huszonöt éves fennállása óta a magyar történelem minden jelentős katonai és nemzeti díszegyenruháját elkészítette. Tóth Istvánnak és műhelyének, a Méretes Szabó Kft.-nek a közelmúltban Hende Csaba honvédelmi miniszter Honvédelemért kitüntetést adományozott.

Olvasóink írták

 • 4. grafika88 2012. december 01. 15:19
  „Minden képviselő mellé tesznek egy ilyen őrt ?? Minek ?? MITŐL félnek ??puskájuk lesz ? használhatják őket ?? a nép haragjától félnek ??
  Van is miért parázni !”
 • 3. Qllancs 2012. december 01. 12:21
  „Ez az őrség 349 főből áll .
  Szolgálati ruhák : 68,5 millió ft
  társasági egyenruhák .: 25,3 millió
  szolgálati egyenr. :18,8 millió
  pólók :9,3 millió
  fekete férfi cipők: 6,6 millió
  egyenruha kiegészítők:16,6 millió
  paszománydísz. : 9,8 millió ft.
  Így ... 1 db ruha ára : 487 106.- ft ba kerül ! NEKÜNK !!!
  ez az ár egy George Armmani öltöny ára !”
 • 2. gorgó 2012. december 01. 11:21
  „Olyan izgatott vagyok hogy milyen lesz? Én a gombokat és a rendfokozati sávokat aranyból, a sujtásokat hernyóselyemből, a sapkaszegélyt hermelinből, a csizmát karmazsinból, a kardot-hüvelyt ezüstből csináltatnám. remélem az alaki szabályzatban meg lesz jelölve éjszakai bajuszkötő és szolgálatban viaszolni kell a bajszokat!Mag azért az az 1 millás illetmény is dukál, ert azért mégis ez egy tekintélyt parancsoló egység...A külföldi delegációk ezen mérik majd fel hazánk korrektségét és anyagi hátterét. Jelszó: fenn az ernyő nincsen kas!”
 • 1. szatyi 2012. december 01. 09:58
  „Hála istennek! Már aggódtam, hogy nem lesznek kész a premierre!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rogán szerint jól működik az ország immunrendszere

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta a Népszabadságnak adott interjúban: őszintén reménykedett az… Tovább olvasom