Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Decemberre megépül

az új körforgalom

Megkezdődött a Balfi út és a 84-es számú főút kereszteződésében az új körforgalom építése. A csomópont több mint kétszázmillió forintos összegét állami forrás fedezi.
A Nemzeti Autópálya Zrt. lebonyolításában megkezdődött a Balfi út és a 84-es főút kereszteződésében Sopron új körforgalmának építése. A Sopront elkerülő úton ez már a harmadik forgó lesz.
– A Magyar Közút Kht. látja el a létesítmény műszaki ellenőri feladatait – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Szőnyi Zsolt, a Kht. szóvivője. – A csomópont-beruházás bruttó költsége közel 216 millió forint, melynek forrása a hazai állami költségvetés, vagyis az úgynevezett „útpénztár”. A közlekedőktől már nem sokáig kell türelmet kérnünk a jelenlegi közlekedési korlátozások miatt: a kivitelezés a szerződés szerint ez év december 15-én befejeződik. Ez természetesen akkor igaz, ha az időjárás átlagos lesz, és nem jön közbe semmi rendkívüli esemény.
Az új csomópont szerepe a közlekedés biztonságának javítása a kereszteződés forgalmában. Mint kiderült, még a tavalyi évben elkészült a Virágvölgyi út–84. számú főút, illetve a Lackner Kristóf utca–84. számú főút körforgalmasításának terve, az ezekhez szükséges anyagi forrás azonban még nem áll rendelkezésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltón ünnepeltük az évfordulót?

Tovább olvasom