Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Dél után ért véget a szakszervezetek demonstrációja

Dél után nem sokkal véget ért a LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok által szervezett demonstráció a budapesti Alkotmány utcában szombaton. A tiltakozáson 5-600 ember vett részt.
Dél után nem sokkal véget ért a LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok által szervezett demonstráció az Alkotmány utcában szombaton. A tiltakozáson 5-600 ember vett részt, akik az esemény végeztével békésen sétálnak el a helyszínről. Az érdekképviseletek az egészségbiztosítás átalakítása és a nyugdíjszámítás januártól életbe lépő változása ellen tiltakoztak.

A szombat délelőtt 11 óra után kezdődött demonstráción többek között a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, a Húsipari Dolgozók Szakszervezete, az Élőlánc Magyarországért, Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, a Humanista Mozgalom, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Védegylet és a Független Rendőr Szakszervezet is részt vett - számolt be a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. A demonstráció nem sokkal 12 után rendbontás nélkül véget ért. Az 5-600 békés tüntető elindult a helyszínről.

Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke beszédében azt mondta: ha hétfőn a képviselők megszavazzák az egészségbiztosítás magánosításáról szóló törvényt, akkor minden erejükkel tovább folytatják a tiltakozó akcióikat. Más demokratikus országban ilyen nagyméretű társadalmi összefogást egy politikai erő sem hagyott volna figyelmen kívül - fogalmazott a szakszervezeti vezető. Végső soron a köztársasági elnökhöz fognak fordulni, hogy akadályozza meg a kifogásolt törvények életbe lépését - tette hozzá.

A Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok által meghirdetett demonstráción az érdekképviseletek az egészségbiztosítás átalakítása és a nyugdíjszámítás januártól életbe lépő változása ellen tiltakoztak. A LIGA és a csatlakozott szakszervezetek elsőszámú követelése, hogy a kormány vonja vissza az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvénytervezetet, amelynek a tervek szerint hétfőn lesz a parlamenti zárószavazása. Gaskó István a Liga elnöke korábban azt mondta, ha szombat délig nem születik döntés a zárószavazás elhalasztásáról, akkor már nem lehet lefújni a 17-re meghirdetett országos sztrájkot.

Olvasóink írták

  • 1. radenkó 2007. december 15. 20:42
    „Ennek a sztrájknak mondott valaminek semmi értelme, hogy kivonuluk bevonulunk. Ha igazából a kormány távozását követelik akkor tessék forradalmat csinálni, vagy be kell fejezni ezt a cirkuszi mutatványt ha csak ennyire telik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virrasztás az egészségbiztosítási reform ellen

Virrasztással tiltakoznak az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvénytervezet ellen… Tovább olvasom