Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Délben fejeződött be a szakszervezetek demonstrációja

Néhány ezren gyűltek össze a Parlament előtti Kossuth téren a szakszervezetek demonstrációjára.
Befejeződött szombaton déli 12 órakor a Kossuth téren a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének demonstrációja. Az emberek többsége a környező utcákon keresztül el is indult a Parlamenttől.

Az MSZOSZ és a hozzájuk csatlakozó érdekképviseleti konföderációk a kormány eddig megismert megszorítási tervei ellen tiltakozva hirdették meg demonstrációjukat. A rendezvényre érkezők a belvárosi Alkotmány és Akadémia utcában gyülekeztek, majd onnan vonultak át délelőtt 11 órakor a Kossuth térre. Az ország különböző pontjairól néhány ezren érkeztek az Országház elé. A szervezők még délelőtt felolvastak egy petíciót követeléseikről. A dokumentumot később átadták a Miniszterelnöki Hivatal, az MSZP, a Fidesz és a KDNP képviselőinek, az SZDSZ-től és az MDF-től azonban nem vette át senki.

A miniszterelnöknek címzett petícióban - egyebek mellett - az szerepel, hogy haladéktalan egyeztetéseket követelnek az Országos Érdekegyeztető Tanácsban és az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban. Azt is el akarják érni, hogy legyenek nyilvánosak a megszorító intézkedésekhez kapcsolódó elemzések és hatástanulmányok. Követelik továbbá a válsághelyzetre való tekintettel átmeneti adók bevezetését az értékesebb vagyontárgyakra és tőkejövedelmekre. A levélben az is szerepel, hogy elutasítják a válságkezelést célzó tervezett intézkedéseket, mert azok nem az arányos teherviselésen alapulnak. A petíciót az MSZOSZ mellett az összes szakszervezeti konföderáció aláírta.

A szervezők a demonstráció megkezdése után egy órával, délben jelentették be, hogy befejeződött a rendezvény. Az emberek többsége elindult hazafelé, negyed egy körül már a tér háromnegyed része kiürült.

Olvasóink írták

 • 14. Power 2009. április 18. 18:03
  „Miért van ma Magyarországon óriási bürokrácia?
  Azért, mert hiányzik az emberek iránti bizalom és a magyar társadalom kettészakított. Ezért kell ilyen-olyan papírok, igazolások, iratok tömegével foglalkozni. A bürokrácia, a bizalmatlanság és a kettészakítottság mára a gazdasági fejlődés gátjává vált.”
 • 13. Írástudatlan-Tdi. 2009. április 18. 17:50
  „Na hát ilyenhamar elegük lett a friss levegőből? Pedig dálután még szesztázhattak is vólna. Na itt az ékes bizonyíték a Magyarnépnek nevezett bírkák gyöngeségének és tehetelenségének. Csak egy síró-rívó gyáva csűrhe aki másoktól várná a mególdást. Hát igaza van Bajnainak hogy még a hátralévő egyévben még nyugodtan kizsákmányolhatja a népet és kirabólja még az ország megmaradt vagyonát is. Utána irány kűlfőld a gondtalan élet.A bírka nép úgysem mer tenni ez ellen semmit! És milyen igaza is van!!!!”
 • 12. Power 2009. április 18. 17:19
  „Legyek "bugyuta"! A 40 évet nem a 80-as évekre értettem. Számolj vissza 40 évet a rendszerváltástól, ha még akkor nem éltél, akkor vedd elő a történelem könyveket.
  A mai politikai helyzet a Rákosi lemondása utáni helyzetre hasonlít. Jött Gerő Ernő, de az akkoriban hozzáfűzött reményeket azonban ő sem váltotta be, pedig Rákosi legkeményebb embere volt.
  Társadalmi közmegegyezés nélkül egy kormány sem vitte sokra.
  Miért jó a magyarnak, ha még mélyebbre süllyedünk? Onnan is az EU rángat majd ki?”
 • 11. robinhood46 2009. április 18. 17:06
  „Kedves Power,
  vagy gyerek vagy, vagy bugyuta. 1980-as évektől legalább ekkora szabadság volt, mint most. Kevesebb káosszal. Most ELVBEN nagyobb a szabadság, mint régen, a gyakorlatban nem hinném. Ha a különbséget akarod látni, akkor talán azt lehet mondhatni, most a média az "őrülteket" szerepelteti, mert így adható a el egy egy produktum.”
 • 10. comet 2009. április 18. 16:25
  „bojkottálni kell az Ep választást. Mindjárt lenne előrehozott választás.
  Amikor jönnek a nyálas mosolyukkal a kis cédulácskáikkal akkor kell beinteni nekik.”
 • 9. Power 2009. április 18. 14:31
  „A magyar ahhoz volt szoktatva 40 éven keresztül, hogy mindent megmondtak neki, hogy mikor és mit csináljon, egyáltalán mit csinálhat és mit nem. Ha valaki nem úgy csinálta ahogyan mondták megfenyegették, bebörtönözték, stb. Ettől nem lehet csak úgy egyszerűen néhány év alatt megszabadulni, ehhez idő kell.”
 • 8. achilleus 2009. április 18. 13:31
  „6. hozzászólás jobbikosember 2009.04.18. 13:08
  Miért, mit vártál: MSZOSZ!!
  Már akkor elkomolytalanították magukat, amikor április 4-éről mára halasztották!
  Ez olyan, mint amikor az ellenem támadónak időt adok arra, hogy megtöltse a pisztolyát.
  Ld. még 3-as hozzászólás.”
 • 7. Zejko 2009. április 18. 13:28
  „Azt neztem hogy ilyen olyan szervezetek szakszervezetek felsorolni is rengeteg erre kimegy kb 2500 ember ooo jeeee ez mindent elarul,gyerekek menthetetlenek vagytok imadtok szenvedni magatokat sanyargatni igaz tenyleg sirva vigad a magyar megerdemlitek.”
 • 6. jobbikosember 2009. április 18. 13:08
  „Már vége is? Behalok,akkor ez egy nagy nulla volt .”
 • 5. achilleus 2009. április 18. 12:55
  „Ez a kormány egyre inkább csak a nevében Bajnai:
  2009-04-18 12:44
  Szilvásy a MeH államtitkára lesz?
  Egybehangzó sajtóértesülések szerint államtitkárként a kancellárián marad Szilvásy György. Információik szerint Gyurcsány Ferenc környezete azt szeretné, ha Szilvásy felügyelné a jövőben a közbeszerzéseket.”
 • 4. Írástudatlan-Tdi. 2009. április 18. 12:22
  „sós! Miről vagy kikről beszélsz? Ja talán a Magyar bírkákról? Tűrnek ezek végtelenségig!”
 • 3. achilleus 2009. április 18. 12:11
  „Nem kellett volna választási szövetséget kötni egy olyan párttal, tisztelt MSZOSZ-es kezdeményezők, amelyik lesz@rta már az előző ciklusban a jogaitokat, az Érdekegyeztető Tanáccsal együtt. Mint hallom számos MSZOSZ-es prominens kiütést kap az "előrehozott választások" kifejezéstől. Fogynak a tagok elvtársak???”
 • 2. sós 2009. április 18. 12:09
  „Egyszer elfogy a békés türelem!”
 • 1. Írástudatlan-Tdi. 2009. április 18. 11:58
  „És ugyan minek! Ja értem friss levegőt akarnak szívni! Mert akár hogy is tüntetgetnek akkor is csak a szívás marad!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gusztos Péter: létezik politikai terrorizmus Magyarországon

A szabad demokrata képviselő szerint ez egyértelmű eszmei, személyi és szervezeti összefüggésben áll… Tovább olvasom