Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Demján: jó irányba tett lépéseket a kormány

Jó irányba tett lépéseknek tartotta a foglalkoztatást segítő adócsökkentéseket, különösen a munkahelyvédelmi akciótervet Demján Sándor.

Jó irányba tett lépéseknek tartotta a foglalkoztatást segítő adócsökkentéseket, különösen a munkahelyvédelmi akciótervet Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke a szervezet csütörtöki, kibővített elnökségi ülésén, amelyre kéthetes konzultációsorozatának zárásaként ellátogatott Orbán Viktor miniszterelnök.

Demján Sándor ugyanakkor azt is mondta: van filozófiai különbség a vállalkozók és a kormány gondolkodása között, és arra célzott, hogy a termelőberuházások elindításának a kormánynál nagyobb fontosságot tulajdonítanak.

A VOSZ ügyvezető elnöke úgy vélte: teljesen felül kellene vizsgálni az infrastrukrúra-fejlesztést, és a termelésbe kellene tőkét fektetni.

Az elmúlt egy évtizedet nézve Magyarország alapvető nehézsége ott kezdődött, hogy látszat GDP-növekedést preferált azzal, hogy hitelt vett fel és azt szétosztotta - mondta az ügyvezető elnök, hangsúlyozva: csak a termék-előállítás hoz növekedést és teremt jólétet.

Hozzátette, hogy ha a termelés dominál, az megoldja a foglalkoztatási problémát is. Ehhez azonban megfelelő oktatásra, a szakképzés és a felsőoktatás megfelelő arányára is szükség van - jegyezte meg. Úgy vélte, hogy ha a foglalkoztatás szerkezete is megváltozik, akkor "meggyógyul" a magyar társadalom, és meg lehet teremteni az egymillió új munkahelyet.

Demján Sándor helyeselte, hogy a kormány megváltoztatta álláspontját és meg akar állapodni az IMF-fel. Véleménye szerint a tőkeáramlást elősegítené, ha a megállapodással a befektetők megkapnák a hosszú távú jogi garanciákat a fejlődésükhöz.

Beszélt arról is, hogy mély hiányérzete van a kisvállalkozások piacra jutását segítő lépések miatt, például a közbeszerzések területén. Emlékeztetett arra is: a két évvel ezelőtti megállapodás része volt, hogy az uniós forrásokból a kis- és középvállalkozások 60 százalékban részesedjenek. Úgy vélte, ebben sokat tett a kormány, de a vállalkozásoknak nincs pénzük az önrészhez sem. Véleménye szerint az uniós pénzek lehívásának teljesítése továbbra sem megfelelő, ezért a rendszert felül kell vizsgálni.

Felvetette egy beruházási alap létrehozásának lehetőségét is.

Demján Sándor nagy problémaként említette, hogy a bürokrácia döntésképtelen, sőt szavai szerint "sportot űz" abból, hogy ne döntsön. Álláspontja szerint kisebb, hatékonyabb és cselekvőképes államra van szükség.

Nagyra értékelte ugyanakkor, hogy a nyugdíjrendszer, a közigazgatás és az oktatás területén a kormány elindította a reformokat.

A VOSZ ügyvezető elnöke azzal fejezte be beszédét, hogy Magyarország vészhelyzetben van, ezért összefogást sürgetett.

Véleménye szerint társadalmi békére van szükség ahhoz, hogy az ország a jelenlegi helyzetből kilábaljon. Fel kell adni azt, hogy Európával együtt fogunk növekedni, ehhez Európának kellene megváltoznia - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 7. Együgyű 2012. július 26. 18:04
  „,,Demján: jó irányba tett lépéseket a kormány"
  Demján a szocializmus kárvallottja szempontjából jó irányba tett lépéseket a kormány.
  Vélelmezem a fenti véleményt a kettesek nem osztják!
  Persze a rendszerváltáskor jó helyen kellett lenni az érvényesüléshez! Most meg lehet a saját szempontból osztani az észt!
  Más véleménye mindenkinek lehet a demokrácia jegyében
  OFF.”
 • 6. t680822g 2012. július 26. 15:20
  „Elvenném mindenét, az utolsó fillérig, aztán egy szál ingben kilökném az utcára, hagy csövezzen...”
 • 5. t680822g 2012. július 26. 15:11
  „El kéne venni a lopott 138 milliárdját, és szétosztani a szegények között...”
 • 4. t680822g 2012. július 26. 15:00
  „Ez a sz*****mét azt mondta, hogy a magyar társadalom heréinek élni sincs joguk... (kb. ez jött le, Hír tv). Betegek, öregek, elesettel, szegények pusztuljanak szerinte... Ezek mind herék véleménye szerint....”
 • 3. Őszödi 2012. július 26. 13:13
  „Ez a jó ember azt értékeli nagyra, hogy a keresztyén-demokraták hazugságokkal és hazugság-kampánnyal vették el a szolgálati nyugdíjakat, a beteg emberektől a rokkant nyugdíjakat?
  Kádár-huszározás, szocialista mutyi, szocialista vircsaft, pityi-patyi kedvezmény, a világbajnok Rambó...
  Ebben a nagy hazudozásban még arra sem figyeltek, hogy 2001-ben éppen az Orbán-kormány alkotta meg a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvényt, amely lehetővé tette a korengedményes nyugdíjazást.
  Sem Orbán, sem a Fidesz-KDNP nem tanult Gyurcsány példáján: a hazug embert hamarabb utolérni, mint a sánta kutyát.
  "Sajnos e jogrendszert és magát a parlamenti munkarendet is elbizonytalanító megoldásoknak az elnöksége kezdetén Kötcsén a Fidesz-KDNP-frakcióval lecsót kóstolgató Schmitt Pál nem mondott ellent. Miközben sorra hozta az AB az általa aláírt törvények kapcsán az alkotmányellenességet kimondó határozatokat, Schmitt alkotmányőri funkciójára fittyet hányva, sorra írta alá az alkotmányellenes törvényeket."
  (Történelmi sodrásban - Áder világos üzenete)
  Az ilyen talpnyalókra mindig is szüksége volt az országnak.”
 • 2. papika56 2012. július 26. 12:47
  „Demján : " a szegénység a legjobb motiváció, csak olyan országban érdemes befektetni ahol a dolgok nem jól mennek ! A hihetetlen tempójú növekedést a nagyszámú ,szorgalmas és főleg szegény embereknek köszönhető !"
  Ő biztosan tudja a tutit ! mert a vagyona : 135 milliárd ft.
  amit ugye 20 év alatt, rendes, becsületes , napi 24 órai munkával szerzett !!
  Csak van egy olyan gyanúm --ez a faszi --még annyi adót se fizet , mint én a havi fizunból. !!”
 • 1. nyomdasz63 2012. július 26. 12:29
  „Ki(k)nek "jó irányba"?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tusványos - Egyszerűsítik a honosítási eljárást

Az Országgyűlés várhatóan egyszerűsíti a határon túli magyarok honosítási eljárását - mondta Wetzel… Tovább olvasom