Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Demján rész venne az ˝új Malév˝ beindításában

Demján Sándor arról tárgyal, hogy – külföldi befektető-partnerekkel együtt – részt vállaljon egy "új Malév" beindításában - írja csütörtöki számában a Figyelő a szerkesztőség tájékoztatása szerint.
Mécs Imre, a Demján Sándor érdekeltségének számító Magyar Tőketársaság Zrt. vezérigazgatója a lapnak megerősítette: "vannak olyan elképzelések, amelyekben a mi szerepünk is felmerülhet".

A nagybefektető képviselői arról tárgyalnak, hogy a nemzeti légitársaságot külföldi partnerekkel közösen vennék át, miután azt cégtechnikailag "megtisztították", tartozásait pedig az állam rendezte.

A formálódó tervek szerint a Malév karbantartó és földi kiszolgáló leányvállalatait a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez csoportosítanák át, ezek ugyanis jól funkcionáló vállalatrészek. A Malév márkanév és egy repülő ma is az MNV egy erre a célra létrehozott leányvállalatának a tulajdona, azt korábban nem is privatizálták, tehát cégjogilag is lenne megfelelő helye az említett két társaságnak. Ezek után a Malév maradékát felszámolnák, ami egyben konszolidációt is jelentene, hiszen a légitársaság hitelei mögött állami garanciavállalás áll, amit egy ilyen eljárásban lehívhatnának a bankok.

Ezek után indulhatna el egy új Malév, tiszta lappal, az ágazatban terjedő hírek szerint a jelenleginél jóval kisebb hálózattal. Az új cégnek nem kellene vesződnie a múltban kötött, sokszor előnytelen, ám gyakorlatilag felmondhatatlan partneri szerződésekkel, a márkanevet pedig ugyanúgy bérelhetné az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. leányvállalatától, miként azt a jelenlegi Malév is teszi - írja a lap.

Olvasóink írták

 • 4. majdénmegmondom 2010. június 02. 19:00
  „Demján mint "jó" kapitalista nyerni akar nem fizetni. Fizetni legfeljebb a tömjénezésért hajlandó.”
 • 3. toxi-2 2010. június 02. 19:00
  „Azért tedd hozzá, hogy ha Orbán megtalálná benne a számítását, akkor nyílván belemenne. Tehát valószínűleg végbemegy az üzlet!!!”
 • 2. Egyolvasó 2010. június 02. 19:00
  „Valakinek nem jutott a koncbol??”
 • 1. achilleus 2010. június 02. 18:15
  „Ezek el vannak tévedve. Ezt eljátszhatták Gyurcsánnyal-Bajnaival, de kétlem, hogy Orbán vevő lenne ugyanarra a konstrukcióra, mint amibe épp most bukott bele a "privatizált" Malév. "miután azt cégtechnikailag "megtisztították", tartozásait pedig az állam rendezte." - Persze, legalább "ingyen" kell Demjánnak vagy fizetni is akar valamit érte??”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömegbaleset miatt lezárták a 85-ös utat

Közlekedési baleset miatt lezárták a 85-ös utat a bágyogszováti lehajtónál, ahol hat jármű ütközött;… Tovább olvasom