Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Demján Sándor a Miskolci Egyetem díszpolgára lett

A Miskolci Egyetem szenátusa a hallgatók érdekében végzett "nemes szolgálata és támogatása" elismeréséül az egyetem által adományozható legmagasabb elismerést, a Miskolci Egyetem Díszpolgára kitüntetést adományozta Demján Sándornak, aki egy pénteki diplomaátadó ünnepségen vette át az erről szóló oklevelet.
Az ismert üzletember alapítványán keresztül 2006 októberében indította el öt évre szóló felsőoktatási támogatási programját, amelynek egyik kedvezményezettje a Miskolci Egyetem. Az intézmény 1600 rászoruló hallgatóját 280 millió forintnyi ösztöndíjjal támogatta eddig az alapítvány, kilenc hallgató pedig összesen kétmillió forintos külföldi kiegészítő ösztöndíjban részesült.

A programban a Miskolci Egyetem kiemelt jelentőségű, mivel az intézmény vonzáskörzetében a rendszerváltás óta robbanásszerűen megnőtt a munkanélküliek száma, így a halmozottan hátrányos helyzetű családok felsőoktatásban tanuló tagjai még inkább rászorulnak a rendszeres szociális támogatásra.

Demján Sándor a magánvagyonából az elmúlt négy évben országosan 8700 szociálisan rászoruló hallgatót támogatott összesen több mint 1,7 milliárd forinttal.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2011. január 28. 20:26
    „Csak díszpolgár? Miért nem díszprofesszor és díszdékán?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fokozott ellenőrzések várhatók a hétvégén a szórakozóhelyeken

Folytatódik a szórakozóhelyeken a múlt héten megkezdődött szakhatósági ellenőrzéssorozat az ország… Tovább olvasom