Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Demján Sándort díjazta a Corvinus

A Budapesti Corvinus Egyetem a hallgatók anyagi körülményeinek javításában való magas szintű részvételéért Maecenas Univesitatis Corvinianae díjat adományozott az üzletembernek.

Az elismerést Mészáros Tamás rektor az egyetem ünnepi szenátusi ülésén adta át szerdán.

A Budapesti Corvinus Egyetem 2007-ben hagyományteremtő szándékkal alapította a Maecenas Universitatis Corvinianae díjat, amelyet évente adnak át a kiemelkedő adománytevő, adakozó személy számára, aki a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóit tanulmányaik elvégzésében anyagilag segíti.

A Demján Sándor Alapítvány tájékoztatása szerint a Budapesti Corvinus Egyetemen a 2006-ban indult támogatási programban 1 650 hallgató 330 millió forint támogatást kapott, valamint az elmúlt két évben 14 hallgató részesült 4 millió forint külföldi kiegészítő ösztöndíjban.

A Demján Sándor Alapítvány 2006. októberében indította el az öt évre szóló felsőoktatási támogatási programját, a Comenius Programot.

Demján Sándort díjazták. Fotó: MTI (galéria)

A programban a Budapesti Corvinus Egyetem kiemelt jelentőséggel bír, mivel az intézmény a közgazdászképzés nemcsak országosan, hanem nemzetközileg is elismert központja.

A 2006-ban indult felsőoktatási program keretében 7 felsőoktatási intézmény 2100 szociálisan rászoruló nappali tagozatos hallgatója kapott támogatást, személyenként 10 hónapon keresztül, havonta 20 ezer forintot, összesen 420 millió Ft összegben.

A 2007. évtől már 9 felsőoktatási intézmény 2300 hallgatója kapott 460-460 millió Ft összegben támogatást.

Demján Sándor az elmúlt öt évben a magánvagyonából 10 800 szociálisan rászoruló hallgatót támogatott, összesen 2.030,0 millió Ft összegben.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2011. szeptember 28. 20:47
    „CSERGE...! Én igen.”
  • 1. csergemerge 2011. szeptember 28. 20:27
    „Sokkal szimpatikusabb volna, ha egy gazdag ember úgy lenne mecénás, hogy ezt nem hozná ország- világ tudomására, hanem szerényen ismeretlenségbe burkolózna. Őszintébbnek tűnne az egész.
    De: nem vonom kétségbe, hogy DS megérdemli a kitüntetést.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvosi táskát nyúlt le: a mentőket lopta meg a kisvárdai férfi

A mentőktől lopta el az orvosi táskát egy kisvárdai férfi. Az 57 éves tolvaj ellen büntetőeljárás… Tovább olvasom