Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Demjén visszatért

Demjén Ferenc készült a visszatérésre. Közel egy évet hagyott ki betegsége miatt, felépülését meggyorsította az érzés, hogy sokan várják vissza.
– A közönség mit tudhat erről a betegségről?
– Mindenki tud mindent, mert hatszáz újság megírta. Annyit, hogy jól vagyok már. Nagyon jólesett, hogy amikor beteg voltam, rengetegen megkerestek személyesen, levélben, interneten, s a legjobbakat kívánták. Az ebből fakadó kötelességérzet gyorsabbá tette a gyógyulásomat. Sokat számít, ha az embert várják vissza. Szeretnének látni, hallani, bár látványnak nem vagyok nagy szám, de a hangomat sokan szeretik.
Demjén Ferenc
– Mi lesz a következő nagy feladat?
– Elsősorban a nagy koncert foglalkoztat. Az lesz egy év elteltével az igazi nagy visszatérésem. Körülbelül 15 ezer emberre számítunk. Ahogy megszoktuk, ez mindig össze is jön. Nyaralásról szó sem lehet.
– A betegsége nem késztette valamilyen összegzésre eddigi pályájával kapcsolatosan?
– Én minden évben összegzem, hogy mi történt és még mit szeretnék elérni. Önmagamat nem mérhetem, hiszen még nem vagyok teljes. A repertoárom még nem lehet teljes, hisz nagyon sokat fogunk még alkotni társaimmal. Évente átnézzük, mi készült el, ebből kiválasztjuk, amiket biztosan el kell még sokszor játszanunk a közönség miatt, s hozzátesszük azokat, amit szívünk szerint gondolunk.
Az életemet nem tudom összegezni, mert annak még szerencsére nincs vége, remélem, ez csak egy rövid megálló volt. Életemben először voltam beteg. Ebben a szakmában nincs is ilyen, nem engedhető meg. De nem is jó dolog betegnek lenni, ezt hozzáteszem. Sok mindent átgondoltam, persze, de inkább azon elmélkedtem, hogyan tudok megújulni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bonsai alakítása

Akár magunk… Tovább olvasom