Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Demokratikus Koalíció platform: az MSZP vezetői buzdítsanak pártszavazásra

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció platform felkéri az MSZP vezető testületeit, hogy buzdítsák részvételre a párt tagjait a pártszavazáson; ez "erkölcsi kötelességük".
A MSZP Demokratikus Koalíció platformja arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szombati tisztújító tagi konferenciáján az újonnan megválasztott elnökség javaslatára a küldöttek egyhangúlag úgy döntöttek: felkérik az MSZP elnökségét, frakcióját és választmányát, hogy buzdítsák részvételre a párt tagjait a pártszavazáson. "Ez minden vezető erkölcsi kötelessége. Ha országgyűlési voksolás idején mindenkit arra buzdítunk, hogy éljen a jogával, akkor ez a helyes út a párt belső viszonyaira kiható pártszavazás esetében is" - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a Demokratikus Koalíció sikerként könyveli el, hogy pártszavazási kérdéseit az MSZP valamennyi testülete támogatja; a tagi konferencia küldöttjei abban bíznak, hogy hiteles tagnyilvántartás alapján zajlik majd a szavazás. A rendkívüli kongresszuson a Demokratikus Koalíció érvelni fog a párt megújulásának szükségessége mellett - közölte a platform.

A szombati tisztújításon újraválasztották a platform vezetését, elnöke továbbra is Gyurcsány Ferenc, alelnök Molnár Csaba és Vitányi Iván országgyűlési képviselők. Az új elnökség kiegészült Szabó Zoltán volt országgyűlési képviselővel, elnökségi tag még Avarkeszi Dezső volt igazságügyi államtitkár; Baracskai József országgyűlési képviselő; Bács Márton XI. kerületi képviselő; P. Szűcs Julianna, a Mozgó Világ főszerkesztője; Vadai Ágnes országgyűlési képviselő.

Az MSZP a tervek szerint június 18-án kongresszust tart, ezt Mesterházy Attila elnök kezdeményezte és a párt elnöksége támogatta. A párt választmánya szombati ülésén úgy döntött: a kongresszus után, június 22. és 28. között tartsák meg a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció platform által javasolt pártszavazást.

A szocialisták a pártszavazás előtt frissítik az országos és helyi tagnyilvántartásukat. A pártszavazás akkor érvényes, ha a párttagok több mint fele részt vesz, és akkor eredményes, ha a szavazók több mint fele azonosan voksolt, valamint érvényes akkor is, ha a párttagok több mint egynegyede azonos módon szavazott. Az MSZP-nek 33 ezer 200 tagja van.

Olvasóink írták

  • 1. jozko 2011. május 30. 17:14
    „Ami azt illeti, az öngyilkosságnak sok indító oka lehet...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy halálos baleset történt az elmúlt 24 órában

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlése szerint a közutakon az elmúlt 24 órában a rendőrség… Tovább olvasom