Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Demokratikusabb hivatalokat akar az SZDSZ

A túlzott bürokrácia akadályozza leginkább a magyar gazdaság versenyképességét, és ezen mihamarabb változtatni kell - ezt mondta újságíróknak Hankó Faragó Miklós szabad demokrata országgyűlési képviselő csütörtökön Veszprémben.
Hétfőn lesz a zárószavazása a parlamentben a közigazgatási hatósági eljárás szabályairól szóló törvény módosításának, amelyhez a liberális párt több javaslatot is benyújtott.

Kóka János és Hankó Faragó Miklós közös módosító javaslatának célja, hogy csökkentsék a bürokráciát, és demokratikusabbá tegyék a hivatali ügyintézést. Köteleznék például a hivatalokat, hogy a jogszabályban előírt határidőn belül válaszoljanak a hozzájuk érkező beadványokra, ellenkező esetben a kérelmeket automatikusan elfogadottnak kellene tekinteni. Az APEH gyakorlatában is hasonló szigort vezetnének be: ha a visszaigényelt adó nem jön meg időben, az adóhatóság a jegybanki alapkamat dupláját lenne köteles megfizetni az ügyfélnek.

Hankó Faragó Miklós azt mondta: az állampolgárok biztosítják adójukkal a hivatalok működését, ezért minőségi szolgáltatást érdemelnek. A hivatalok létszáma jelentősen emelkedett az elmúlt másfél évtizedben, és az így létrejött szuperbürokrácia nagyrészt az ügyfelek kárára működik - vélte az SZDSZ-es képviselő.

Olvasóink írták

  • 1. belabacsi 2008. december 12. 06:11
    „lop-stop táblákat nem akar??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álorvos csalt ki pénzt az idősektől Újbudán

Több százezer forintot csalt ki idős emberektől egy nő Újbudán, aki a háziorvos testvérének adta ki… Tovább olvasom