Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Demonstráció

a vandalizmus ellen

Békés demonstráció színhelye volt tegnap Mosonmagyaróváron Habsburg Frigyes főherceg szobrának környéke. Azért ezt a helyszínt választották a vandalizmus elleni tiltakozásra a szervezők, mert néhány hete meggyalázták és piros festékkel leöntötték a város egykori díszpolgárának emlékművét.
A Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) kezdeményezésére jött létre az a békés demonstráció tegnap, melyen a város más pártjainak és több civil szervezetének elnökei is részt vettek. A rendezvényen felszólalt Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivője. A figyelemfelhívó megmozduláson mintegy hatvanan vettek részt, köztük helyi lakosok és sportolók. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy mindenféle randalírozás ellen a lakosságnak és az önkormányzatnak közös erővel kell fellépnie.
Szentkuti Károly alpolgármester kiemelte: évente 25 millió forintjába kerül a városnak a különböző rongálások „eredményeinek” helyreállítása. A legtöbb ilyen cselekedet különösen a belvárosban a hétvégi italozások után történik. Az önkormányzat a jövőben még hatékonyabban akar gondoskodni a közterületek, szobrok, épületek biztonságáról, és a jogszabályok szigorúbb betartatására, és a hasonló cselekedetek szankcionálására törekszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

eltörött egy eto-szurkoló állkapcsa

Kézilabda

Izgalmas mérkőzésen egy góllal maradt alul a PLER-Airport ellen a Rába… Tovább olvasom